Ostatnio w moim roverku 220 SDi spadają czasami obroty na skrzyżowaniach i gaśnie. Co to może być? Filtr paliwa wymieniłem na nowy przed zimą, paliwo także jest dobrej jakości. Niedawno mechanicy wymieniali mi wszystkie świece żarowe i z tego co się orientuje rozbierali pompę wtryskową, czy to ma jakiś związek teraz ze spadkiem obrotów? Może coś źle złożyli?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 13:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To jest w momencie gdy wrzucam na luz i przełączam np. na drugi bieg. Dzisiaj przed światłami to samo mi się stało. A czy do ustawienia kąta wtrysku nie trzeba kompa? bo słyszałem że takie rzeczy robi się za pomocą odpowiedniego oprogramowania i zwykły mechanik tego nie zrobi.
Teraz już wszystko jest ok. Byłem na diagnostyce, ustawili mi dawkę paliwa, bo była za duża (aż 7) teraz mam ok. 3-4. I skasowali błąd przepływomierza. Teraz mam większe obroty (ok 800-850) i już nie gaśnie. Dodatkowo będzie mniejsze spalanie. Kąt wtrysku był dobry bo w granicach "4". Także powinno być ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum