Wysłany: Sro Lut 17, 2010 18:02 SOLVED [400 1.4 LPG] LUCAS 3TXB KEY i centralny - HELP
Witam.
nie miałem z pilotem nigdy problemu, już raz wymieniałem baterie i było ok, dzisiaj rano wchodzę do garażu...chce otworzyć drzwi...pilot nic...centralny zamek tak jakby chciał a nie może...otwieram kluczykiem ręcznie...chce zapalić....kręci, zapali na sekundę i gaśnie. z pilota ani nie zamknę ani nie otworze auta, myślałem, że bateria...ale na 100 % jest dobra...sprawdzałem miernikiem, daje 3V, mam też zapasowe i nic, odłączałem klemę, i nic. auto nie zapali.
Pilot zepsuty ??????
gdy naciskam przyciski na pilocie, to są jakieś reakcje, albo migną kierunkowskazy, albo rygle drgną w drzwiach, ale nie do końca...co morze być przyczyną ?
auto od 3 miesięcy jeździ na LPG BRC.
prosiłbym o rady tu lub mail, gg
Ostatnio zmieniony przez piter34 Czw Lut 18, 2010 10:52, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 17, 2010 18:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kręci ładnie, akumulator zmieniałem miesiąc temu - centra futura 53, sprawdzałem miernikiem, to nie akumulator.
skoro akumulator ok, bateria w pilocie tez to dlaczego centralny nie otworzy drzwi ? i silnik nie odpali?
jak naciskam pilot to coś mignie coś drgnie, ale to nie to.
jeden znajomy mówi, że coś z centralką,komputerem i kodowaniem immo nie tak
Napięcia powinno się mierzyć pod obciążeniem. Dlatego sprawdź akumulator gdy próbujesz otworzyć/zamknąć auto. Nowe sztuki też zdarzają się wadliwe, dlatego nie wykluczaj go zbyt pochopnie.
Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum