Wysłany: Sob Lut 20, 2010 19:32 [R214Si 16V 1994r] silnik lata, jakby chcial wyskoczyc
Witam!
Dzisiaj cos mnie naszlo, zeby pogrzebac w moim trupku, roverku, przy elektryce...
No i elektryke ogarniam juz na wszystkie strony, od przodu, tylu, na boki i wogole..
No to co? Probuje odpalic, (mam zdjeta maske, bo robi sie na niej wlot powietrza, dzieki czemu zauwazylem ze slinik caly chodzi)
Konkretniej jak dodam gazu, to wykonuje taki ruch, jak ZIELONE strzalki na fot.
Tak jakby nie mial oparcia z tylu (tzn od strony kabiny, bo wlasnie w tamta strone sie pochyla)
Probowalem zajrzec pod spod, ale nie mam kanalu, wiec niewiele zauwazylem, tylko te uchwyty od gory, na fot. czerwona 1 i 2.
I to wlasnie moje pytanie, czy gdzies w okolicach 3 (na fot, oczywiscie) Nie powinno byc jakies ramie, guma, czy co tam moze ten silnik trzymac??
Wiem, ze silnik troszke sie rusza podczas pracy, ale to chyba przeginka... na masce mam odgnieciony filtr (4 na fot).
Ktos cos? jakos? kiedys?
Wdziecznosc moja dozgonna ofiaruje wszystkim pomocnym
Pzdr, P'XL
Aha! Jeszcze jedna wazna rzecz! Wydech jest zdjety z gumek, bo musialem odciac koncowy tlumik, zeby wspawac nowy, szpanerski co ladnie buczy, ale pokroilem a spawac sie nie chce...
Czy to moze byc przez to? Ze caly wydech dziala na silnik jak dzwignia, i ciagnie go do tylu?
Bez kitu nie mam pojecia, ratujcie...
pzdr
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 19:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdz poduszki silnika, ale jezeli nic nie puka, przy ruszaniu bez gazu nie drzy Ci mocno kierownica, albo caly samochod to raczej powinno tak byc. Pytanie jeszcze w jakim stopniu Ci sie wychyla. Najlepiej wrzuc jakis filmik.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum