Wysłany: Sro Sty 21, 2015 01:05 [R75] klamka nie działa jak pada
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Jak pada, bądź umyje samochód, mam problem z otworzeniem tylnych drzwi, lewych w szczególności, czasem nawet nie da się otworzyć, tak ciężko klamka pracuje. Dopiero jak samochód kilka dni zostanie w garażu, wyschnie, klamki pracują lekko. Latem zupełnie nie przytrafiała się taka sytuacja . Chce to naprawić, bo jak wygłusze tył?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 21, 2015 01:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tam gromadzi się woda w okolicy tej klaki i syf się zbiera. Miałem to samo w przednich, musiałem rozebrać to i psikać smarami w okolice klamki zewnętrznej. Potem ruszałem ją palcami od środka i wypadło sporo syfu. Od tej pory problem ustąpił, teraz podobna operacja czeka mnie z tylnymi drzwiami.
Wysłany: Sro Sty 21, 2015 20:01
rafalmis1, wystarczy co jakiś czas przy zamkniętym aucie odciągnąć klamkę każdych drzwi i wtrysnąć kilka kropel WD ( lub inny wypieracz wody ) na trzpień klamki i z drugiej strony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum