mam prośbe, wrzucam pare zdjęć mojego Rovera po pożarze. Otóż w zakładzie mechanicznym za mocno został ściśnięty przewód paliwowy, co nastpenie doprawadziło to wybuchu. To tak w skrócie. Zamieszczam foty, dostałem pięniądze z ubezpieczenia zakładu i nie wiem co robic?! Jedni elektrycy radza zeby go sprzedąc tak jak jest, inny powiedział że go zrobi za pare tysięcy, inny że wiązka jest niedostepna, etc każdy mówi co innego. Auto nadaje sie tylko na lawete w tym momencie, więc muszę coś konkretnie postanowić, proszę o pomoc.
Ja myślałem że Ci połowa auta spłonęła
Jak dla mnie to nie wygląda tak źle, chyba nawet niewielka cześć silnika ucierpiała.
Dolot, filtry i inny plastiki dostaniesz, wiązkę kabli raczej też, to nie jest aż tak strasznie trudna do dostania rzecz.
Chyba że sytuacja jednak gorzej wygląda niż na zdjęciach. Możesz wypisać co poszło z dymem czy za bardzo się nie znasz ?
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sie 2009 Posty: 159 Skąd: Gdynia
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 08:19
Generalnie nie ma tragedii, często ludzie sprzedają roverki na części, myślę, że wszystkie wiązki spokojnie od nich dostaniesz, resztę albo nowe albo tak samo. Jeśli środek masz nietknięty i silnik nie ucierpiał to naprawiaj. Chyba, że ktoś Ci zaproponuje takie pieniądze że z ubezpieczeniem kupisz lepszą furkę.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
nie znam się za bardzo, ale przede wszystkim mam problem z wiązka, ogłosiłem się w dziale szukam kupię. na allegro wydzwoniłem 15 może adresów. szukałem na szrotach, jest z tym problem. podobno do 2000 tysięcy mam się spokojnie zmieścić w tym wszystkim, a z OC zakładu w którym był pożar dostałem ponad 4000 więc chyba dobrze
Tak jak inni napisali nie wygląda to tragicznie więc chyba warto roverka doprowadzić do ładu A może przy okazji pochwalisz się co to za taki super warsztat?
remontuje, nie moge znalesc wiazki tylko nigdzie...
co do zakladu, to zaklad mechaniczny w Swidniku, Jaworski na Krepieckiej, bo jest tez drugi Jaworski GT serwis, nie mylic. bo do GT nie mam zadnych zastrzezen.
moze ktos pomoze z wiazka?
ps; sory ze bez polskich znakow, ale mam jakas awartie klawiatury.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum