Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 55 Skąd: kraków
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 12:40 [rover 416]sprzęgło wysprzęglik?
Witam
Od zakupu auta ,sprzęgło strasznie nisko bierze tj ,puszczajac go cieżko wyczuc moment w którym trzeba dodać gazu i czasem zaśmierdzi(poprzedni właściciel)wymieniał sprzęgło przynajmniej tak twierdził.
Co może być przyczyną wysprzęglik ?pompa sprzęgla?Jakieś symbole tych części ew.schemat?Czy może myle pojęcia i jest to jedna część?
P.S Potrzebuje tez tylne tulejki wahaczy ,ewentualnie jakies symbole,napewno do wymiany jest tzw cukierek,ale ponoc sa tam jeszcze jakies 2 mniejsze.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 12:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 55 Skąd: kraków
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 16:27
Jeśli ktoś byłby na tyle dobry żeby zapodać fote gdzie szukać tej pompki.
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 19:12
A co jeśli sprzęgło bierze zbyt wysoko i się ślizga?? Płyn w układzie jest w normie.
Pompkę sprzęgła masz za samym pedałem sprzęgła. wysprzęglik masz przy samej skrzyni. Poszukaj wycieków, choć wątpię w ich wystąpienie, w końcu sprzęgła w R 416 są bezobsługowe. Mogę się oczywiście myliś, mechanikiem nie jestem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum