Wysłany: Pon Gru 13, 2010 21:29 [R200] Problem z ogrzewaniem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Sorki za kontynuację tematu ogrzewani który powraca jak bumerang a moj przypadek jest jakiś dziwny.Otóż przez nagrzewnice nie wychodzi pły ale gdy zdejmę tylko wąż daje ile wlezie a z tego węża też ,mówię o tym dolnym węzy .Moim zdaniem nie powinno byc plynu w drugą stronę i dlatego blokuje mi przepływ, niewiem tak sobie to wymyslilem chyba że po drodze jest jakiś zawór nie licząc termostatu.A na zgaszonym silniku jak szybko odkrecę korek to plyn mi się szybko podnosi poczym opada tak jakby coś go blokowalo.Parę dni wczesniej ściskałem ten dolny wąż który idzie do silnika i zbiorniczka to coś sykneło i wciąglo mi około 1l płynu i buchał zarem teraz nie chce .pomocy
Ostatnio zmieniony przez thef Wto Gru 14, 2010 07:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 21:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Weź schemat chłodzenia i ogrzewania z Rave i sprawdź czy wszystko jest dobrze połączone. Prócz termostatu oczywiście, że jest jeszcze zawór od nagrzewnicy sterowany pokrętłem temperatury powietrza na konsoli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum