Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:47 [R 220 SDI '97]- Ściąganie na prawo
Od 2 tygodni zauważyłem że auto ściąga mi na prawo, teraz pytanie czy ustawienie zbieżności rozwiąże ten problem czy coś innego.
Widoczne jest to przy prędkości ok 60 km/h a bardziej przy ponad 100 km/h
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Też tak miałem.Jedź wyważyć koła i ustaw zbieżność.Jeśli to nie pomoże to być możę będzie to wina drążka kierowniczego.Mi na szczęście pomogło wyważenie kół
No proponuję jechać tą zbieżność ustawić.Ja też kiedyś jeździłem tak jak Ty że mnie znosiło na jedną stronę (inne auto jeszcze to było).
Opona po krótkim czasie praktycznie do wyrzucenia.
U mnie jednak się okazało że felga była delikatnie skrzywiona (stalowa).
Weź zobacz te alusy dobrze bo może masz lekkie wgięcie i to powoduje znoszenie.Nigdy nic nie wiadomo.Popatrz dobrze na każdą felgę,jeśli wszystko ok to jedź na tą zbieżność.
No i później oczywiście napisz jak rozwiązałeś problem.Przyda się to pewnie jeszcze niejednej osobie w przyszłości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum