Wysłany: Pon Mar 22, 2010 08:32 Wycieczka Roverkiem, gdzie ? co polecacie ?
Witajcie,
Planuje wycieczkę swoim Roverkiem na przełomie kwietnia i maja.
Zastanawiam się gdzie się udać, czy w jakieś ciekawe miejsca w naszym kraju? Może mały wypadzik za granice?
Chodzi mi o trasę ciekawą dla jazdy samochodem, zobaczenie czegoś fajnego ?
Myślałem nad odwiedzeniem heide parku w Niemczech, Adrenalina Park pod Wrocławiem?
Może Wy mi coś zaproponujecie?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 08:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W Polsce to tradycyjnie: Góry Stołowe, Ojcowski Park Narodowy, szlak Orlich Gniazd w Jurze Krakowsko-Częstochowskiej...
Wilczy szaniec pod Gierłożą a to już w sumie blisko do Stańczyków z jednymi z najwyższych, jak nie najwyższymi, kamiennymi wiaduktami kolejowymi w Europie.
tomirek, Góry Stołowe przyznam że nie byłem jeszcze, a Szumawa też ciekawa propozycją.. Po drodze mógłbym zachaczyć o Pragę, niedaleko w sumie do Wiednia.
Markzo, a co to ? Jedno co mi się z tym kojarzy to tor w Nurburgink czy jakoś tak
Kwiecien/maj
- propozycja nr 1- wycieczka kilkudniowa - przy zapowiadanej cieplej/ladnej pogodzie. Duzo jazdy i duzo chodzenia. Sandomierz/Skotniki/Koprzywnica/Baranow Sandomierski/Klimontów/Ujazd/Rytwiany-klasztor kamedułów (sprawdzić czy otwarty dla zwiedzajacych)/Szydłów/Chańcza/Wiślica/Chęciny/Mnichów/Sobków/Złoty Potok/brama Twardowskiego/Ostrężnik/Mirów/Ogrodzieniec
- propozycja nr 2 - tylko ladna pogoda, gdy nie ma sniegu
Sokolnik/Długopole Zdrój/ wodospad Wilczki/Kletno - kopalnia uranu/ Złoty Stok - kopalnia/Duszniki Zdrój/Błędne Skały/Szczeliniec/Kudowa Zdrój/ Ratno Dolne/Zagórze/kompleks Osówka/Chojnik/wodospad Szklarka/wodospad Kamieńczyk/Szklarska Poręba/Swiecie/Zamek Czocha/Zamek Gryf/Zakręt Smierci/Świny zamek/Zamek Bolków
Wymienilam haslowo - katalogami ze zdjec. Pomiedzy tymi iewymienionymi znajduja sie takze perelki, ktorych nie zdazylismy odwiedzic .
Wycieczki przewiduja fajne/godne zwiedzenia miejsca, zarówno ruiny zamkow/zamki, koscioly, zabytki, kopalnie, jaskinie jak i miejsca pelne turystow i knajp.
Jesli Cie cos zainteresuje to moge poszukac notatek i dokladniejszych tras dotyczacych tych wycieczek - bedziesz mogl je odebrac na spocie w Lublinie.
jak jescze nie byles w zoo safari a przejezdzalbys tymi rejonami to polecam http://www.zoo-safari.com.pl/reader.php?ID=7 nie wysiadasz z auta i masz safari w Polsce:) bylem tam jakies dwa lata temu i fajne wrazenie jak zyrafa chce pysk wsadzic do auta
martens, ta druga propozycja bardziej przypadła mi do gustu, lecz obejrzę na spokojnie sobie i dam znać jak bede potrzebował wiecej info.
Dzięki
merf3, nie widziałem, nie byłem ale wyglada fajnie. Na pewno rozważę i to.
Dziekiii
- propozycja nr 1- wycieczka kilkudniowa - przy zapowiadanej cieplej/ladnej pogodzie. Duzo jazdy i duzo chodzenia. Sandomierz/Skotniki/Koprzywnica/Baranow Sandomierski/Klimontów/Ujazd/Rytwiany-klasztor kamedułów (sprawdzić czy otwarty dla zwiedzajacych)/Szydłów/Chańcza/Wiślica/Chęciny/Mnichów/Sobków/Złoty Potok/brama Twardowskiego/Ostrężnik/Mirów/Ogrodzieniec
Polecam tą trasę. Moja lepsza połówka jest z Klimontowa i trasę wyżej opisaną mam w podręcznym GPS'ie (głowa)
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
Jak chcesz sobie pojeździć, to fajnie wygląda zjazd na Grossglockner (chyba nie popełniłem błędu w pisowni?)
w Austrii, ewentualnie Trasa Transfogarska w Rumunii.
Austrię planuje zaliczyć w wakacje, ale nie wiem co z tego wyjdzie
Tak, czy inaczej ja filmikach obie trasy wyglądają całkiem fajnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum