Wysłany: Nie Mar 21, 2010 20:22 [R75] Nie podaje paliwa
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Pomimo wymiany pompy paliwa są ciągłe problemy z rozruchem. Po pomiarze okazało się,że jest za niskie ciśnienie paliwa. Paliwo dostarczane jest z przerwami tak jakby podawane było z powietrzem. Jaka może być tego przyczyna?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 19:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 20:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 21:03 Re: [R 75 C3 2.0 V6] nie podaje paliwa
afia napisał/a:
Pomimo wymiany pompy paliwa są ciągłe problemy z rozruchem. Po pomiarze okazało się,że jest za niskie ciśnienie paliwa. Paliwo dostarczane jest z przerwami tak jakby podawane było z powietrzem. Jaka może być tego przyczyna?
nic się nie zapowietrza, nastawnik pompy wtryskowej do regeneracji/naprawy, nie daje odpowiedniej dawki rozruchowej a gdy już odpali silnik przez chwile skacze jak by palił na 3 gary (bo w gruncie rzeczy tak też jest) miałem to samo, dziś zrobiłem. Pali na dotyk. Nie traci dynamiki i nie kopci (na biało) na 5tym biegu przy zejściu z wysokich obrotów i próbie ponownego wejścia na wysokie. Nie wiem jaką masz pompę, u mnie robili vp37 boscha. Dodam ze w opolu mi to robili bo widzę że z wrocka jesteś.
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum