Wysłany: Sob Cze 29, 2013 21:03 [45] Gdzie jest sterownik centralnego zamka
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Koledzy, wie może ktoś gdzie w moim Roverku mam szukać sterownika centralnego zamka.
Padło mi otwieranie lewych przednich drzwi. Kupiłem drugi siłownik i nic. Zacząłem sprawdzać kontrolką i okazało się że nie mam prądu na jednym z kabelków idących do siłownika. Są dwa prądowe jeden daje napięcie na otwieraniu a drugi na zamykaniu i na jednym właśnie nie mam napięcia podczas uruchamiania pilotem . Chcę sprawdzić kabel zaczynając od centralki, chyba że ktoś ma lepszy pomysł.
Roverek 45 Diesel 2003
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 29, 2013 21:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam,
U mnie z kolei pojawił się problem typu centralny nie zamyka drzwi, ale otwiera bez zarzutu tzn drzwiami kierowcy mogę otworzyć wszystkie drzwi, ale nie zamknę. Rozbierałem boczek,poprawiałem styki, bezpiecznik centralnego ok. Co może być problemem?
Ale kluczykiem wszystko działa? Bo jeżeli tak to siłownik w drzwiach kierowcy powinien mieć 5 kabli. Jeden z nich chyba powinien dawać sygnał do centralki że siłownik zamyka drzwi i to z kolei uruchamia zamykanie w pozostałych. Czyli jakaś przerwa na kablu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum