Wysłany: Wto Mar 23, 2010 13:41 TEMAT DO USUNIECIA
Otoz chce wpisac w komorke powiedzmy D57 takie rownanie: (C54*D54)+(C55*D55)+(C56*D56)itd... jak to wpisac, zeby excel zalapal i wpisal mi w komorce D57 wynik rownania z tych ww. komorek?
Prosze o pomoc, bo szukam w internecie i szukam i znalezc nie moge.
Pozdrawiam
Perez
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Ostatnio zmieniony przez Perez Wto Mar 23, 2010 15:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 13:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Wiec to jest tabela zamowien u mnie w restauracji. Przynajmniej chcialbym, zeby nia byla, a nie bedzie jak nie bedzie dzialac.
W kolumnie C sa ceny jednostek, w kolumnie D sa ilosci ktore beda wpisywac przy zamowieniu.
W D57 chcialbym, zeby byla suma calkowita zamowienia
[ Dodano: Wto Mar 23, 2010 14:42 ]
Oczywiscie kolumna D dotyczy jednej restauracji, kolumna E innej i tak dalej.
W D57 suma zam restauracji D, w E57 sumazam restauracji E itd
walkie, jestes WIELKA! Ja siedze nad tym juz tyle godzin.....
Perez, a moze gdzieś przy liczbie masz dodatkowy znak (spacja, apostrof, kropka przecinek). moze tez zaznacz całą kolumnę i zaznacz formatuj komórki - ustaw standard w liczbach
_________________ Koordynator na miasto Poznań i okolice-CzARnA InEs
Skarbnik klubowy - o kasę nie macie co się martwić
Dziekuje wszystkim za pomoc/chec pomocy. Na zadnym forum nie zdazyli mi pomoc, tylko na Roverkowym. Podziwiam
Temat mozna usunac
No mozna mozna. Jak widac. Mozna nawet kupic Winiary w 10L wiadrze. Tak samo kechup i inne sosy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum