Wysłany: Pią Mar 26, 2010 09:34 [R75] Farba do skóry
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: wszystkie
Cześć.
Zauważyłem lekkie znaki przecierania się kierownicy, kupiłem farbą "beżową" ale okazała się że to inny kolor.
Moje pytanie jaki kolor wybrać do jasnej skóry w R-75.
Chyba innych kolorów jasnej skóry nie było.
Środek mam jasny jak większość(chyba) Rover-ków
podam link do aukcji.
K L I K I J
Czy to będzie "kość słoniowa" czy "kremowy"
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 18:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 09:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 09:54
Z tych próbek widać że prędzej by podeszła kość słoniowa, ale nie polecam takiego zakupu. Najlepiej podjechać do jakiegoś kuśnierza który farbuje również skóry i poprosić o dobranie farby lub do zakładu który zajmuje się skórami samochodowymi. Myślałem o podobnym zabiegu i dałem sobie spokój. Z tego co czytałem to farbowanie jest tylko na chwile. Osobiście dam do obszycia nową skórą jak będę miał luźne 200zł
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 10:40
mimo66 napisał/a:
Zauważyłem lekkie znaki przecierania się kierownicy, kupiłem farbą "beżową" ale okazała się że to inny kolor.
Moje pytanie jaki kolor wybrać do jasnej skóry w R-75.
żeden kolor z RENOSKURu nie pasuje.Można do kremowego dodawać jasny brąz i metodą prób uzyskać potrzebny kolor ( kiedyś komuś tak dobrałem kolor ).Przed dorabianiem koloru trzeba dokładnie wyczyścić skórę kierownicy.
Dzięki za podpowiedzi, myślę że spróbuje kolor kości słoniowej.
Nie mam na tyle wytartej kierownicy żeby obszywać ją nową skórą.
Myślę że te lekkie przetarcia to zasługa mojej żonki i jej pierścionków na paluszkach.
Co prawda nie jeździ często Rover-kiem(ma swoje Mondeo), ale czasami daje jej "się odchamić"
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 11:25
mimo66 napisał/a:
myślę że spróbuje kolor kości słoniowej.
kość słoniowa jest za jasna.Robiłem próby z kością słoniową , beżowym , kremowym i nic nie pasowało tylko odpowiednia kompozycja kremowego z dodatkiem jasnego brązu.
[ Dodano: Pią Mar 26, 2010 11:25 ]
te lakiery są dostępne w sklepach z przyborami szewskimi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum