Wysłany: Nie Mar 28, 2010 19:12 [r214 si 16v 97r.] bak
Chciałem sie spytac ile litrowe macie baki poniewaz u mnie do baku wchodzi okolo 20 litrow bynajmniej tak pokazuje wskazowka jak zatankuje na zerowej wskazowce to pistolet odbija po okolo 20 litrach a w ksiazce pisze ze ma 50 litrow bak.
_________________ klakier0301
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 19:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja nie dawniej jak wczoraj tankowałem pod korek i u mnie wyszło 50l. około, wiec jak Ci odskakuje po 20l. to dolej trzymając za pistolet i zobacz czy się przeleje czy nie. Jak się przeleje to prosta sprawa Twoja wskazówka od poziomu paliwa pokazuje kompletne czary (jak w większości R ) i radził bym jeździć na kilometry
No właśnie może mieć pełen bak a wskazówka na rezerwie wiec powinien na kilometry jeździć, a może pistolet odbija po nalaniu jakieś tam ilości paliwa i trzeba powtórzyć zabieg, takie są zabezpieczenia na stacjach.
ja bym się zastanawiał jakiej substancji masz 30 ltr w baku bo przecież inaczej się tego nie da wytłumaczyć....
Budyn napisał/a:
No właśnie może mieć pełen bak a wskazówka na rezerwie
ewentualnie właśnie pływak w baku coś się zawiesił i pokazuje Ci trefnie
[ Dodano: Nie Mar 28, 2010 22:29 ]
tj. wskaźnik pokazuje zero a ty masz 30 ltr w baku, weź zalej do kanisterka piątkę do bagażnika i jak Ci będzie pokazywał że lipa w baku to jeździj na umór aż stanie z powodu braku wachy, zobaczysz ile wyjeździsz jeszcze po wskazaniu dna w baku. To nie jest najlepsze wyjście, wiadomo że zassa cały syf z dna baku, ale nie widzę innej opcji sprawdzenia takiego stanu rzeczy...
U mnie jest podobna sytuacja, ale jakoś do tej pory nawet sie nad tym mocno nie zastanawiałem. Moim zdaniem jednak opcja z zawieszonym pływakiem odpada, bo wisiałby cały czas, a tak nie jest
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
klakier0301, a może warto przyjrzeć się bakowi pod kątem ewentualnych napraw? Może była jakaś dziura i ktoś zaspawał na przykład, już nie wspomnę o ewentualności używania baku do przemytu
[ Dodano: Pon Mar 29, 2010 13:04 ] joni_25x, a Ty tutaj tak nie spamuj, masz w stopce informację o częściach i to wystarczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum