Wysłany: Pią Mar 26, 2010 20:07 [r400] problem z lampką w kabinie
witam wszystkich. dziś pojawił mi się problem z lampką w kabinie , mianowicie na pozycji 1 świeci a na pozycji 0 już nie tzn nie zapala się lampka przy otwieraniu drzwi no i ściemnienie w kabinie też nie działa. prosił bym o pomoc w rozwiązaniu problemu .
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 20:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 23:58
kasjopea napisał/a:
No na zero to nie ma się świecić raczej. Ściemnianie działa przy ustawieniu w pozycji środkowej, czyli na kropkę.
i tu się nie zgodzę. Przy każdym słupku od drzwi masz taki plastikowy bajer który się rusza, musisz rozebrać każdy i przeczyścić. To bardzo proste i dasz sobie radę bo budowa tego czujnika jest banalna. Są tam dwie sprężynki i blaszki, przeczyść je papierem ściernym i benzyną i ma działać bo zapewne są zaśniedziałe
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Hm, wg instrukcji są trzy możliwe stany 1- świeci cały czas, 0 - nie świeci wcale, pozycja środkowa (kropka) - światło włącza się po otwarciu auta, kolega napisał
Cytat:
mianowicie na pozycji 1 świeci a na pozycji 0 już nie
hmm no możne i na kropce. teraz to tego nie sprawdzę bo in 0 i na kropce nie świeci. jak otworze drzwi to kontrolka na desce tez się nie pali. co do tych " krańcówek przy drzwiach to wyczyściłem tylko te blaszki z zewnątrz, więc chyba zrobię to jeszcze raz rozbierając całość. a mam takie pytanie gdzie się znajduje ten ściemniacz jest możliwość jego spalenia na przykład??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum