Wysłany: Nie Mar 28, 2010 12:58 [214 99r] Wymiana sondy lambdy
Witam chce wymienić sondę lambdę i zakupiłem boscha uniwersalną i teraz połaczyć kabelki tylko że dwa są tego samego koloru czy to ma jakieś znaczenie czy trzeba dopasować je odpowiednio??
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 12:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ile tam jest tych przewodow? na opakowaniu czy jakims papierku dolaczonym do sondy Boscha nie ma rozpiski przewodów? A te dwa przewody tego samego koloru jaka maja barwe?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Firmy bosch i zapłaciłem za nią 90zł z roczną gwarancją na papierku i jest to uniwersalna sonda 4 przewodowa szary, czarny, biały, biały.Nie znalazłem nigdzie orginalnej nowej sondy do rovera
oryginalna sonda to koszt 360 zł plus przesyłka bo się dowiadywałem.
jak masz gwarancje to bez przypału. Pamiętaj tylko żeby kabli od sondy nie przecinać i nie lutować. a podłączenie białych kabli masz w sondzie bez różnicy bo chodzi o zamkniecie obwodu.
Dlaczego nie ciąć??inaczej nie dam jady podłączyć bo nie ma wtyczki tylko mam mufki miedziane w izolacji do sprasowania.A coś się dzieje jak się przecina i lutuje????
bad_boy, kolektor wydechowy podczas pracy silnika nagrzewa sie tym samym moze roztopic luty. Kup sobie wtyki meski i zenski po 4 szt kazdy i po prostu przewody na te wtyki zrob...
Cytat:
czarny- impuls
szary-masa
a nie na odwrot? szary impuls a czarny masa...od zalania dziejow kolorem czarnym/brazowym oznaczano mase!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jak ja kupowałem "uniwersalną dedykowaną" sondę Boscha, to w zestawie znajdował się komplet zacisków do skręcenia przewodów wraz z szczelnym pudełeczkiem w którym się całość zamykało po połączeniu.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Cytat:
czarny- impuls
szary-masa
a nie na odwrot? szary impuls a czarny masa...od zalania dziejow kolorem czarnym/brazowym oznaczano mase!
nie na odwrót
bad_boy,
chodziło mi o to żebyś nie ciął i łaćzył ze starymi kablami i kostką kup odpowiednie wsuwki zarób kable i ściśnij kombinerkami wystarczy to potem wsuń odpowiedni i laleczka będzie
To na te mówki mogę też zrobić!!je się zgniata wiec się nie odczepią na pewno!! wymieniam sondę ponieważ mi za dużo pali 12-13 litrów przy normalnej jezdzie
bad_boy, ja robię ten sam manewr jutro jak mi tylko przyjdzie sonda daj znać po testach czy Ci się polepszyło ze spalaniem, dobrze ? tak że działaj tam ostro i informuj jak coś zepsujesz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum