Wysłany: Nie Sie 05, 2012 22:37 [R416Si] problem z kierunkowskazami,pomocy!!!!!
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Pomocy nagle przestały mi działać wszystkie kierunkowskazy ani prawy, ani lewy, ani światła awaryjne. Co się mogło stać, domyślam się że pewnie poszedł bezpiecznik,ale gdzie mogę go znaleźć i który to będzie w Rover-ze 416 Si benzyniak 1996,żeby wymienić. Pomóżcie mi zrobić to samemu,aby nie musiał jechać z tym do jakiegoś tam mechanika i płacić krocie. Z góry wam dziękuje oraz pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 05, 2012 22:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprawdz tez przekaznik od kierunkow, czarny tak w miare na srodku skrzynki bezpiecznikow pod kierownica oraz sprawdz czy sie nie wypiela wtyczka od awaryjnych, wtedy nie dzialaja kierunki tez
Najprawdopodobniej przekaźnik, tak jak pisze bizon. Miałem to kiedyś, poluzował się przekaźnik i nie kontaktował dobrze. "Przypasałem" go do gniazda gumką i teraz nie ma problemu.
Włącz kierunkowskaz albo awaryjne i ruszaj przekaźnikiem nad skrzynką bezpieczników w kabinie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum