Witam
Jestem już posiadaczem Tomcata-granatowy,1.6 l.,1996 r.p.,z Włoch,poobijany chyba w każdym k...rwa możliwym miejscu i ciągle piękny.Dziękuję za rzeczowe rady kolegi Markzo-upewniły mnie że samochód który wybrałem może być dobrym nabytkiem,nie sprowadzały się tylko do banałów"że z Włoch to musi być szajs ,włosi nie dbają o samochody".Przyjemnie ciągnie ten samochód,piąty bieg ,60 km/h ,a on przyśpiesza płynnie.Ani śladu rdzy.Oczywiście nie jest całkiem różowo,przegub do wymiany,ale to drobiazg,pewnie rozrząd -na obudowie rozrządu napis 101 tys,a przebieg wg licznika 221tys-chyba nieprawdopodobne aby pasek wytrzymał 120 tys.Nie wiem jaki wlać olej-ostatnia informacja to ze stanu 106 tys km,był syntetyk.Co później się działo nie wiem. Bardziej martwi ,że rzadko ,ale jednak dławi się i traci moc na sekundę,może dwie.Zacznę jednak od sprawdzenia,może wymiany świec ,filtrów(gdzie tu cholera filtr benzyny) .Poczytałem już forum,mam nadzieję że wymiana rozrządu w silniku z dwoma wałkami nie jest dużo bardziej skomplikowana niż w silniku z jednym.
Pozdrawiam,Marcin
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 08:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum