i mam pytanie bo zalezy mi na przyuspieszeniu. obecnie mam stalowki 14 cali 175/65 a opony planowal bym 185/55. ktos mial juz doswiadczenia z tymi rozmiarmi jak wyglada przyspieszenie auta?
pozdrawiam
185/55 to oryginalny rozmiar
Będzie dobrze.
Poza tym te felgi są no-name chińskie - szybko Ci się pogną. Przekonałem się na własnej skórze.
Druga sprawa to ta felga ma szerokość 6,5J, więc raczej powinieneś oponę dać 195.
Potwierdzam, miałem dwa komplety od tego gościa i nie uskarżałem się, raz ją wgniotłem, ale to ewidentnie z mojej winy, dziura była potężna, nie było problemu z prostowaniem, pierwsze co zrób to dotocz sobie pierścienie centrujące bo te, które przysyłają powodują luzy, albo załóż te które przyślą i przejedź się ok 120 km/h sprawdź czy będzie Ci drżała kiera
felgi 15x6,5 oponka Yoko S Drive 195/50/R15 82V w gazie jazda mieszana 10l/100km, w trasce 9,5l/120km, wcześniej miałem 17 cali na takiej samej oponce (195/45/17 EagleF1), ale to było za dużo, dziura zaliczona... felga wgięta , na dziurach... na dziurach to jakie byś nie miał koła to zawsze trzeba uważać, nie chodzi tylko o alu, ale i o zawieszenie, na pewno poczujesz różnicę, samochód staje się jakby sztywniejszy, może ciut bardziej mułowaty przy starcie, ale to chyba subiektywne wrażenie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum