Wysłany: Czw Mar 22, 2012 22:25 [R214] jak ustawić rozrząd
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
czy wie ktoś jak ustawić rozrząd w rover 214 z silnikiem 1,4 8v bo robiłem uszczelke pod głowicą i wszystkie cechy mi sie pokreciły poskładałem na swój sposób silnik pali ale po wkręceniu silnika powyzej 2 tys obroty nie chcą spaść utrzymują sie na tych 2 tys jesli miał by ktoś schemat tego rozrządu to bym był bardzo wdzięczny o przesłanie na skrzynke przemo9993@wp.pl
Ostatnio zmieniony przez szoso Sob Mar 24, 2012 08:46, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 22, 2012 22:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Sob Mar 24, 2012 18:20
To "raczej" nie wina rozrządu, jego złe ustawienie kończy się spotkaniem tłoków z zaworami albo słabizną Najprawdopodobniej gdzieś Ci się linka zacina, albo czegoś nie podpiąłeś
Wysłałem Ci na maila Książka napraw rover 214 i 414 z silnikami serii K również rover 200 niestety tylko po angielsku lecz po przetłumaczeniu może być pomocna. Jest w niej dużo obrazków i opisów. Powodzenia
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
robsson78, czy mógłbyś mi też wysłać to byłbym wdzięczny
mógł bym ale muszę znać adres maila
Cześć, czy mógłbym również prosić o wysyłkę na adres: b_klimczak@op.pl? Z góry dzięki - przygotowuję się do wymiany uszczelki pod głowicą w 214i i trochę się obawiam o przestawienie rozrządu.
Czy moze mi ktos pomoc jak ustawic rozrzad w rover 200 1.4 8v 98rok sledze forum i wdze ze odsyłacedo rave a jak to znalesc??????? e-meil miedzius2108@interia.pl z góry Dziekuje.
Ostatnio zmieniony przez miedzius2108 Czw Sty 09, 2014 23:48, w całości zmieniany 1 raz
Dla Ciebie będzie paczka Rover_Workshop_Manual_RAVE.rar. Bez ustawiania daty. Wystarczy wypakować folder i uruchomić TData.exe lub tylko uruchomić jeśli korzystasz z WinRAR'a (i tak wypakuje się do temp'a).
W Haynes-Rover 214 & 414 Service and Repair Manual.pdf też znajdziesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum