Witam Koledzy mam pytanie jaki byłby odpowiedni zamiennik chłodnicy do rovera 416si 96r. chciałbym zamienić ja przede wszystkim na większą mam problem z nagrzewaniem się auta i próbowałem dosłownie wszystkiego zostało mi tylko kupno nowej chłodnicy bo starą mam mocno zdezelowaną mechanik mi doradził zeby zamienić na jakąs wiekszą od innego auta i aluminiową tą co mam teraz jest miedziana i jak to w roverach strasznie mała czy wymiana na inną większą było by możłiwe?? zgóry przepraszam jak temat już był poruszony szukałem podobnego i nie znalazłem
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 12, 2010 16:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak byś miał problemy z przegrzewaniem się auta to rozumiem ze myślał byś nad większa/wydajniejszą chłodnica ale auto ci sie nie nagrzewa a ty chcesz większa chłodnice przecież Rover-owska jest w sam raz. na pierwszy ogień musi iść termostat jeśli auto słabo się nagrzewa kolego.
Ps. zmień mechanika
Pozdrawiam Firq
chyba, że koledze chodzi o problem z przegrzewaniem się auta
wtedy faktycznie wystarczy wymienić chłodnicę, ale nie musi to być jakiś zamiennik, jakakolwiek nowa chłodnica będzie lepiej odprowadzać ciepło niż stara rozlatująca się... uwentualnie jeśli nie masz klimatyzacji , to możesz założyć sobie chłodnicę od wersji z klimą- jest nieco większa. a nowych chłodnic do Roverków jest sporo i w niestrasznych cenach:
http://allegro.pl/item991..._gwarancja.html http://allegro.pl/item993..._gwarancja.html http://allegro.pl/item979...1_8_2_0_95.html
i to wcale nie prawda, że w Roverkach są małe chłodnice
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
sTERYD, kolega pisał ze z nagrzewaniem ma problem to tez napisałem to co napisałem ale faktycznie może się źle określił, ale to niech on sam nam najlepiej powie czy auto sie przegrzewa czy nie dogrzewa i będzie jasność:) Co nie zmienia faktu o którym sTERYD, mówil ze nowa chłodnica to nowa
przepraszam źle się określiłem chodzi mi o przegrzewanie się auta pytałem w sklepie z częściami i gościu mi powiedział ze do tego rodzaju auta są 3 chlodnice różnią się wielkością i byc moze ze ktos poprostu do tego typu zalozyl tą co nie powinien bo są slady odkręcania jej wczesniej ta co mam założoną radiator ma rozmiary szerokosc 43 cm wysokosc 42cm grubosc 2 cm
[ Dodano: Sro Kwi 14, 2010 18:57 ]
chciałem dodac ze mam auto w wersji z klimatyzacją...
Witam mam pytanie potrzebuje wymienić chłodnice w swoim roverku do tej pory miałem założoną chłodnice w której radiator ma szerokosc 43 cm wysokosc 42cm grubosc 2 cm czy mógłbym założyc do niego wiekszą chłodnice(są na to mocowania) facet w sklepie powiedział mi ze są 3 rodzaje a chciałbym dodac ze z poprzednią chłodnicą miałem problem auto mi się z czasem zaczęło przegrzewać ale to zapewne wina chłodnicy która jest juz bardzo skorodowana wcześniej miałem problem z bardzo szybkim nagrzewaniem się auta wystarczyło 3 km przejechac zeby było już 90stopni proszę o jakąs rade w kwestii wymiany
dużo nie odbiega, pewnie zależy kto mierzy, to tak podają
bardziej odbiega układ króćców -chodzi o ten mały na górze po prawej - w tej co Ty podałeś jest w bok (wzdłuż grubrgo króćca), a w tej co ja do tyłu, najlepiej sprawdź jak masz u siebie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum