mam do was pytanie jak skalibrować baterię w laptopie ?
Z tego co słyszałem ( jestem laikiem w tym temacie ) to baterie mają jakąś pamięć czy coś i można to zresetować.
W jaki sposób , nie mam pojęcia.
Laptop jest w miarę świeży , nie wydaje mi się , że nagle zepsuła się bateria tzn .padły ogniwa.
Bateria trzymała około 2,3 godziny , aż nagle zaczęła trzymać 20 min na naładowaniu do 100%.
Zrobiło się tak kiedy zacząłem często używać laptopa ciągle podłączonego do sieci.
Komputer zaczął pokazywać też komunikat " rozważ wymianę baterii ".
Proszę o pomoc znawców tematu
Laptop to Toshiba Satellite A300-1EG , system Windows 7
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 21:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na ten temat jest sporo na elektrodzie (podwieszone tematy)
sciagnij sobie program do analizy baterii, do resetu trzeba robic kabel i uklad elektroniczny, nie wszystkie uklady daja sie resetowac, niektore epromy sa wbudowane w procka baterii
wyczytalem tam, ze baterie zyja okolo 2 lat, ja swoja wyjmowalem z lapka jak korzystalem z sieci i niestety bateria mimo to padla trzyma ok 10 min
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
U mnie w Asusie w biosie jest opcja formatowania baterii. Jeszcze z niej nie korzystałem, ale widziałem, że jest coś takiego. Mam lapka ponad 2 lata, bateria od nowości trzyma około 1-1.5h.
Wejdź do bios i tam popatrz.
soviet100 [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 10, 2010 12:59
Ogniwa padają i tyle . Nie uzdrowisz jej chyba że ogniwa wymienisz które padły ..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum