Jeśli chcesz delikatnie podciągnąć ręczny, musisz odkręcić ostatnią część tunelu. Tunel przykręcony jest na 3 śruby. Dwie po bokach prawie na końcu (przesuwasz siedzenia na maxa do przodu i jest dobre dojście), trzecia śruba jest pod przełącznikami od elektrycznych szyb. Musisz delikatnie podważyć ten cały przełącznik (tylko ostrożnie, żeby nie wyłamać zatrzasków, ja niestety jeden ułamałem i już nie wchodzi tak idealnie jak wcześniej). Następnie ściągasz ten tunel. Za dźwignią ręcznego będziesz widział linkę i na końcu dwie nakrętki/śrubki do regulacji. Naciągasz wedle uznania, składasz wszystko i wio:)
Przez popielniczke ciezko sie kreci, ja zawsze odsuwam fotele, odkrecam dwie sruby, unosze tunel, podpieram kluczem, krece regulacja. Tez mysle, ze niewiele pomoze, najlepiej pomagaja nowe tarcze i klocki.
[ Dodano: Czw Kwi 22, 2010 11:43 ]
Ale prawda jest taka, ze reczny to ciezki temat w 600
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Obawiam sie tylko, ze podciągnięcie linki niewiele pomoże.
Perez napisał/a:
Ale prawda jest taka, ze reczny to ciezki temat w 600
A ja właśnie nigdy nie miałem problemów z żadną 600-ką w kwestii ręcznego... Ale może to wynika z tego, że oba były automaty i ręcznego używa się nawet kilkanaście razy dziennie - bo wiadomo, że nieużywany ręczny szybko pada.
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
A ja właśnie nigdy nie miałem problemów z żadną 600-ką w kwestii ręcznego..
Ja też nie.
A znam temat od mechanika, który wymieniał mi klocki z tyłu.
Słaby ręczny, a przy tym ogólnie słabe hamowanie z tyłu to zazwyczaj wina zacisku.
Perez napisał/a:
Przez popielniczke ciezko sie kreci
Ja podałem procedurę z Rave.
Mayson, zrobił podobnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum