Witam - mój pierwszy post, mam nadzieję, że zgodny z regulaminem.
Przymierzam się do kupna nowego samochodu (ok 6-8 tysięcy) i zastanawiam się nad Roverem 200. W otoczeniu słyszę głosy, że nie warto, że usterkowy i że drogie cześci. Co sądzicie?
Moze zaczne od samego auta, wygląda niezle.
Z plusów to założony gaz, 2 poduchy, 2 komplet opon i ładnie spasowane elementy karoserii
minusy to: brak klimy, brzydkie alu (wg mnie), słabsza wersja silnikowa
Jak widać całkiem niezle, ale...lokalizacja Pleszew a to zaraz po Gnieźnie druga w wielkopolsce fabryka samochodów. Ja bym tak jak nigdy nie kupił auta w Gnieźnie to tak samo w Pleszewie. Są wyjątki wiadomo, ale okolica na zdjęciach nie zachęca.
Cena auta, myślę że za 8tys znajdziesz lepiej wyposażoną wersje w dobrym stanie. Chyba że ten gaz dla ciebie to konieczność to juz gorzej.
Dynamika przy 75KM jest typowo miejska, ale na trase to już zdecydowanie za mało. Mi by nie wystarczyło.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 79 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 23:17
Witam! Niestety nie ma on elektrycznych lusterek, ale za to ma (chyba, że się mylę, a jak tak to niech mnie ktoś poprawi) SRS, czyli 2 poduchy i napinacze pasów. Co do wyglądu to ja nie zauważyłem nic szczególnego, ale niech fachowcy się wypowiedzą. Co zauważyłem to brak zaślepek po halogenach. I co mi się najbardziej nie podoba to wykonanie instalacji LPG. Swoją drogą dobrze by było dowiedzieć się na jakich podzespołach jest ta instalacja.
Coś przebieg malutki... ja mam 99rok i mam prawie 200tys.
Trzeba byłoby go pooglądać dokładniej. Silnik ma 103 konie a nie 105.
Kolor biały ale to zależy co kto lubi
[ Dodano: Pią Kwi 16, 2010 14:38 ]
do poprawek lakierniczych które zrobisz lub nie
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11786313
Był już opisywany na forum
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C12446395
-zmieniony grill
-spasowanie przodu może być
-brak oznaczeń na tylnej klapie, ale to nie musi od razu świadczyć, że autko było bite w tyłek
-spasowanie tyłu
-jakieś dziwne wypuklenie na poduszce pasażera
Myślę że warto jechać przyjrzeć się niemu bliżej
ciemny lakier, czarne skóry bez klimy i nawet szyberdachu to dla masochisów
[ Dodano: Pon Kwi 19, 2010 18:19 ]
ok jest szyber, ale to za mało
[ Dodano: Pon Kwi 19, 2010 18:23 ]
a tak pozatym szczegółem, to wygląda dosyć dobrze. Troche pseudo tuningu dodającego 10km, tj naklejka z tyłu, nakladki na pedały. Dodana blokada skrzyni biegów. Zdjęcia nie powalają więc ciężko mi coś więcej powiedzieć
Ogólnie samochodzik wydaje się być .Trochę mało fotek, ale po tych co są to można stwierdzić , że spasowanie wygląda Trochę daje po oczach te przyciemniane tylne lampy i wiejska końcówka na tłumik
poczytaj jego posty, miał z nim troche problemów, nie wiem czy wszystkie zostały rozwiązane. Auto widziałem na żywo z półtora roku temu wyglądało okazale
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum