Wysłany: Nie Cze 27, 2010 08:35 [R600] Uszkodzony licznik
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam, nosze sie z zamiarem wymiany calego licznika. W zwiazku z tym mam pytanie. Czy taki licznik z innego samochodu po podlaczeniu sam sie zaadoptuje. Co z przebiegiem i kontrolka paliwa(sama sie unormuje czy sam musze ustawiac wskazowke?)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 21, 2011 00:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 27, 2010 08:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Paliwa zostanie w tym miejscu w ktorym byla na niepodlaczonym liczniku. Czyli najlepiej zatankuj do pelna i ustaw ja na max. A potem patrz czy kontrolka rezerwy bedzie sie zapalac mniej wiecej w tym samym miejscu co na starym liczniku.
A jesli chodzi o przebieg to w jednym z watkow gdy chlopaki wymieniali licznik z 400 na 45 to pisali ze mieli nowy przeieg, najprawdopodobiej przebieg tego drugiego samochodu.
z angola licznik bedzie liczył przebieg w milach więc odpada i zostanie taki jaki będzie w kupionym liczniku chyba że dasz go specom od liczników to Ci ustawią taki jaki będziesz chciał poszukaj może od accorda powinien pasować tak mi sie wydajej ale może niech ktoś to jeszcze potwierdzi...
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
Tak wlasciwie to udalo mi sie uruchomic dzisiaj ten moj licznik km. Poprostku zaciely sie takie tryby. Potrzeba by mi tylko bylo mechanizmu do poziomu paliwa oraz obrotomierza
PS. Przebieg bardzo latwo zmienic
Witam
Mój prędkościomierz po prostu leży.Jest to już drugi raz od kąt posiadam auto ( 3,5 roku)
Rover 400 1998 1,4 benzyna .W serwisie mówili że tylko coś przeczyszczali i brali 80,-.
Czy można to naprawić samemu ?
KASJOPEA, doczytałem trochę o impulsatorach,ale nigdzie nie ma gdzie on się znajduje,wiem tylko że na skrzyni biegów,może ty pomożesz to spróbuje na niego zerknąć sam. Z góry wielkie dzięki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum