Wysłany: Wto Maj 11, 2010 14:15 Rover 820ti vs Peugeot 406 Coupe V6 (chyba)
Miałem dziś okazję spróbować się z takim wynalazkiem na wysokości Łomianek w stronę Gdańska. Żółte coupe, podejrzewam że V6 bo lecieliśmy równo mimo że na światłach mi odszedł bo nie zauważyłem że ma ochotę na ściganie. Ciekaw jestem tylko czy 190KM czy 207KM - nie powiem te drugie by mnie bardziej podbudowało
W sumie już wiem że jak kupię coś "nowego" to ten zostanie i pomajstruje się nad mocą, bo ma fajny potencjał.
Z tego co widzę Coupe ma koło 1,4-1,5 tony więc wygląda na cięższy od 800tki W dowodzie mam 1350 wbite, na stronie mamy 1390kg masy, a wersja sport podejrzewam ma jeszcze mniej skoro oszczędzili kg na instalowanie klimy
Wysłany: Wto Maj 11, 2010 15:01 Re: Rover 820ti vs Peugeot 406 Coupe V6 (chyba)
Yog-Sothoth napisał/a:
Miałem dziś okazję spróbować się z takim wynalazkiem na wysokości Łomianek w stronę Gdańska. Żółte coupe, podejrzewam że V6 bo lecieliśmy równo mimo że na światłach mi odszedł bo nie zauważyłem że ma ochotę na ściganie. Ciekaw jestem tylko czy 190KM czy 207KM - nie powiem te drugie by mnie bardziej podbudowało
W sumie już wiem że jak kupię coś "nowego" to ten zostanie i pomajstruje się nad mocą, bo ma fajny potencjał.
pług jak to pług nawet V6 to nie jeździ jak twoja 800 trzyma jeszcze w miarę serie to nie powinieneś mieć większego problemu
Ja jezdzilem 406-ka w sedanie po lifcie(210km v6 oczywicha) - robiła 8,5 zdaje się do setki, więc niby tyle samo co osiemseta(gdzieś tam wyczytałem ). Coupe niby powinno być szybsze niż sedan, ale kto wie. Albo kierowca
Generalnie nigdzie nie mogę znaleźć osiągów R820 200KM, to co jest na stronie 8,5s to ma chyba wersja 180KM, 200KM ma podobno 7,5s do setki. Zrobię przepustnicę i klocki to w końcu przejadę się na hamownię to się okaże jak liczne jest jeszcze stado
Generalnie nigdzie nie mogę znaleźć osiągów R820 200KM, to co jest na stronie 8,5s to ma chyba wersja 180KM, 200KM ma podobno 7,5s do setki.
W katalogu SAMOCHODY ŚWIATA 1994 wersja 180KM ma podane przyspieszenie 8,0s, więc 200KM pewnie ciut szybciej pojedzie.
[ Dodano: Wto Maj 11, 2010 21:04 ]
Heh... a w katalogu SŚ 1997 ta wersja ma już 8,6 Ale SŚ 1993 znowu jest wersja 8,0s (cały czas mowa o wersji 180KM).
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Zależy jaka skrzynia była w Pugu Generalnie po przeanalizowaniu danych technicznych jednego i drugiego samochodu mogę stwierdzić - 'Peżot' mimo lżejszej budy, większej pojemności co za tym idzie większego o ok. 80 Nm nie jedzie Co prawda nie wiem czy jest sens porównywanie samochodów doładowanych i wolnossących. Tak czy inaczej gratuluje kill-a
Ja się cieszyłem jak swoim Civic'em do 140 km/h pocisnąłem Scirocco 2.0 TDi (wersja 170KM)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum