Witam.
Mam pytanko do osób, które przerabiały boczne kierunki (te w błotnikach) z seryjnych pomarańczowych na białe.
Wiem, że pasują z R400, ja jednak znalazłem takie: http://moto.allegro.pl/it...az_od_s_s_.html z Hondy Civic.
Czy będą pasować?
_________________ Pozdrawiam
Marcin
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 20:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wykorzystam ten temat i zapytam:
a może ktoś się orientuje od czego można by było dopasować kierunkowskazy boczne do 214 okrąglaka ? ... oryginały jak i te od R25 są ciut za drogie jak na biały bajerek do autka
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Generalnie zasada jest taka, że kierunkowskaz musi zasłaniać "oryginalną dziurę" w błotniku (przynajmniej w 600 - gdzie ten fragment błotnika jest w miarę płaski). Z pewnością da się dopasować kierunki od focusa (trójkątne), wygląda ładnie, ale jak dla mnie ma za ostre kształty. Ciężko jest gustownie upiększyć r600.
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 19:30
Jesli można...
Już gdzieś wcześniej pisałem - to i tutaj się pochwalę:
Moje białe boczne pochodzą od niemieckiej rodziny VW - Audi - Skoda - Seat.
Moje są konkretnie od Golfa.
Tuning R 600 podobnie jak Mercedesa M 123 to profanacja
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 21:10
markos620SDi napisał/a:
My bardziej mówimy o poprawieniu fabrycznych własności wizualnych
Chociaż są ludzie, którzy z "angielskiej limuzyny" próbują wykrzesać sportowca. Mają do tego prawo i własny gust. Nie jest żadnym wyczynem, moim zdaniem oczywiście, jeździć Czystą Fabryką - takich jest tysiące. Moje auto ma się nieznacznie różnić od pozostałych.
Najważniejszy jest ten "smaczek", delikatność w pieszczotach. Założyć 2 tony spojlerów, zrobić szyby na smołę, przelotowy wydech, stożek, wypolerować dolot, wyciąć kata i w to miejsce wstawić strumiennicę, żeby dostać 6 KM więcej, a do tego dołożyć LPG też można !
A czy to profanacja ? To już sprawa indywidualnego podejścia !
Na dodatek - Chyba jest dobna różnica w poruszaniu się np. SDi a Ti ?
A to z kolei rodzi potrzeby tuningu, czy jemu podobnych zabiegów.
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy 600-tek. Tych z "dezelem" też
mnie sie te kierunki niesamowicie podobaja... i powiem tylko tyle ze jak bede w Polsce na pewno sobie takie sprawie : D i dzieki bialy za pozdrowienia wlascicieli Sdi
"forum" - miejsce publicznych wystąpień, do dyskutowania i wyrażania opinii
Ja wyrażam swoje zdanie, możesz się z nim zgadzać lub nie
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 19:03
markos620SDi napisał/a:
Ja wyrażam swoje zdanie, możesz się z nim zgadzać lub nie
Ty wrażasz swoje - ja - w odpowiedzi - wyrażam swoje.Na dodatek ze zdaniem
markos620SDi napisał/a:
zgadzam się - ale tylko jeśli chodzi o "tuning" Jeśli miałeś na myśli jakiekolwiek przeróbki - to już nie masz mojego poparcia - to co właśnie robimy - to jest dyskusja - prawda ? A w dyskusji trzeba używać ... odrobiny dyplomacji - po co kogoś urazić za mocnym słowem (jak na przykład:"profanacja")
Jeśli Tobie jest dobrze z tym, że przy swoim samochodzie regularnie wymieniasz olej i filtry, dbasz o nienaganny wygląd lakieru i to Ci wystarczy - raczej nikt Ci nie powie złego słowa. Ważne, że Tobie pasuje. Nikt tu też nie mówił, że KAŻDY ma sobie założyć białe kierunki boczne.
Podejrzewam, że gdybyś nie użył tego słowa - nie byłoby tej wymiany zdań. Obaj wiemy co nam sie podoba i obaj obstajemy przy swoich wersjach i cacy !!
Jeśli poczułeś się urażony moim poprzednim postem - to wiedz, że nie miałem takiego celu.
No... może troszeczkę
a ma ktos moze linka do jakiegos sklepu gdzie moge kupic boczne biale kierunkowskazy,tylko nie do cabodo bo pan je oferuje ale nie jest w stanie sprowadzic.mam accorda ale zdaje sie ze to to samo co w rowerku.a i chcialbym nie ciac ani nie podpilowywac blotnika wiec najlepiej takie same tylko biale.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum