Wysłany: Pon Maj 31, 2010 00:46 [R 220 turbo coupe] Lista części - pomoc przy szukaniu
Witam, tak jak w temacie posiadam Rovera 220 turbo coupe 94 rok. Mam też listę części które muszę w nim wymienić. Zaprzyjaźniony mechanik przeglądnął mi auto i powiedział co muszę powymieniać, rzecz w tym, że większości nie mogę znaleźć nawet na tomateam. Być może mechanik podał mi potoczne nazwy tych części i w tym jest problem. Związku z tym byłbym wdzięczny gdybyście pomogli przy szukaniu ; )
Lista:
- Łącznik stabilizatora tył x2 (znalazłem)
- Guma wahacza podłużnego duża x2
- Lewa półoś i jakieś obydwie gumy do tego
- osłony przegubu
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 00:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdzales na stronie TomaTeam, czy dzwoniles? Lepiej zadzwonic, Tomi jest specjalista od sciagania nietypowych i zadko spotykanych czesci.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 23:05 Re: [R 220 turbo coupe] Lista części - pomoc przy szukaniu
skuter napisał/a:
Pyros napisał/a:
- Łącznik stabilizatora tył x2 (znalazłem)
A gdzie to znalazłeś?
Na tomateam.
A jak inaczej mogą się nazywać te gumy wahacza podłużnego (duże) ? Bo szukam i szukam i znaleźć nie mogę. A przy najbliższej wypłacie mam zamiar samochód doprowadzić do dobrego stanu.
w r200 coupe nie ma wahacza podłużnego!! Są wahacze przednie dolne, wahacze tylnie górne. No chyba że wersja z tarczami na tyle ma. Się zastanawiam czy nie chodziło mechanikowi o gumy na drążkach reakcyjnych?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
jak to nie ma?? to do kupety robili specjalnie inne zawieszenie?? w katalogach stoi, że jest zawieszenie takie jak w 200/400 XW, a więc wahacze wzdłużne wleczone i stabilizowane z tyłu dwoma wahaczami poprzecznymi (górnym i dolnym, do którego jest mocowany amortyzator) a z przodu podwieszone na dużej tulei dodatkowo ustalone poprzecznie przez miniaturki wahacza poprzecznego.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
często zaglądam pod moją couupe i ja tam nie widze nic co wygląda jak typowy wahacz podłużny chyba że mówimy i o tym drążku który idzie koło tylnej belki
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Cze 28, 2010 20:16, w całości zmieniany 1 raz
to to nie wygląda tak?:
nr 1 to wahacz wzdłużny (wzdłuż auta), 2 to właśnie cukier. "Koło tylnej belki" to pewnie masz stabilizator poprzeczny (poprzecznie do auta)
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum