Wysłany: Wto Sie 24, 2010 19:53 [R 420 sdi ] bardzo ciężko pali rano jakby nie grzał
mój rover ciężko pali po długim postoju ( np.rano) odpala tak jakby z rozpędu i jak odpali to za mną chmura białego dymu( mnustwo). Co to może być? świece grzeją, sprawdzałem z moim mechanikiem na rano po długim postoju czujnik temperatury płynu i jakimś potencjometrem (czy coś w tym stylu) oszukał go i ustawił jakieś napięcie czy natężenie 3000 bo na kompie pokazywało że przy temp. 30 st. C. ma 2500 i odpali dobrze ale teraz wymieniłem ten czujnik i dalej to samo. Czego szukać lub może od czego zacząć
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 19:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jutro z moim mechanikiem sprawdzimy te kąty i się zobaczy co z tym kątem bo właśnie kazał mi się dowiedzieć jak jest regulowany i dzięki za ten link o wtrysku!! i w piątek zobaczymy co i jak to napisze na czym stoimy.
[ Dodano: Sro Sie 25, 2010 12:19 ]
a ten zaworek zwrotny to gdzie go szukać? przy czym??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum