Wysłany: Czw Gru 02, 2010 20:08 [All R] Małe przypomnienie dla wszystkich Dieslowców :)
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witajcie
Z racji że za oknem dziś -18'C (porzynajmniej u mnie) przypomniało mi się aby dolać dodatku do paliwa przeciw wytrącaniu się parafiny z paliwa.
Pamiętam rok temu ile pojwiło się tematów na forum po pierwszych większych mrozach, wiec teraz zapominalskim i "świerzym" właścicielom Diesli przypominam.
Dobry dodatek lub domieszkiwanie benzyną WSKAZANE Zwłaszcza że na stacjach zapewne jeszcze pełno letniej ropy.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 20:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
znam kilka osób które nie zaniedbują roverków a miały problemy z ropą niestety .... przy mrozach pod -20 nie zaszkodzi jak doleje się odrobinę benzyny do ropki
Ja mam teraz podgrzewany filtr paliwa wiec może mnie to już nie spotka Ale mim zdaniem jakoś te ropki i tak są lipne bo niby do -30°C a już parafina się wydziela wcześniej
Nie zapomnę tego nigdy co się działo 2 lata temu przy -26°C I te wszystkie dodatki to dla mnie ściema bo jakoś nie dały rady a były dolewane razem z tankowaniem. Najlepsze to jednak benzyna
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum