Wysłany: Wto Cze 22, 2010 11:06 [R200] Większy silnik?
Witam!
Pasiadam R200 1.4 8V 98r, mam takie pytanie, czy silnik 1.6 lub 1.4 16V wejdą do tego auta? jakie są koszty tego?co wymagałoby zamiany? Proszę o pomoc;)
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 11:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nawet 1.8 pasuje żeby immo nie głupiało musi być chyba Twój zamach i coś z wałkiem którymś w głowicy, nie kojaże dokładnie ale spokojnie da się to ogarnać
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Na Allegro widziałem nawet takie ogłoszenie o kompletnym swapie (silnik 1.8 VVC, skrzynia, komputer, układ napędowy i robocizna) ale cena jak dla mnie za wysoka trochę 5 499 zł
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 14:52
O fajności silnika nie świadczy niestety cena. Wielu rzeczy nie da się sprawdzić. Dobrym przykładem jest mój silnik z Art Bizar. Wydałam na niego 2 tyś. bo wydawało mi się, że będzie lepszy niż inne, a lał jak konewka. Zwrócili mi pieniądze za silnik, ale transport i robociznę niestety musiałam zapłacić sobie sama no i niesmak został, bo silnik miał być hiper super igiełka jak mi obiecywano
Podepnę się pod wątek bo chyba umiera:
Mam roverka z silnikiem, który jest w polonezach. Potrzebuję wymienić silnik i zastanawiam się dlaczego silnik z poldrovera można dostać za pół ceny tego wyciągniętego z rovera.
Czym one tak naprawdę się różnią i ile musiał bym dołożyć (czyt.: co wymienić), by wsadzić polonezowy do mojego kanciaka?
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 15:56
ReFLeX, odpowiedź jest prosta, te silniki były w polonezach mocno wysilane, a jak jeszcze trafił się konkretny kierowca, który przesiadł się ze 125p na poldorovera, to uchowaj boże szczęśliwca który będzie kupował taki silnik.
Teraz są tanie, bo to zazwyczaj szrot a nie silnik, taka jest moja opinia
ReFLeX napisał/a:
Czym one tak naprawdę się różnią i ile musiał bym dołożyć (czyt.: co wymienić), by wsadzić polonezowy do mojego kanciaka?
Trzeba wymienić kolektory, to na pewno i kabelkologia z wiązkami do podłączenia i pewnie jeszcze się coś znajdzie.
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum