Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 256 Skąd: Płońsk
Wysłany: Czw Cze 24, 2010 18:06 [R620] Problem z przełącznikiem nawiewu
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam.
Jak w temacie. Mam mały problem.
Otóż. Czasami się zacina. Jak chce żeby powietrze leciało tylko na ciało to przełącznik blokuje sie i leci tylko na nogi. Jak przestawię tylko na szybę to w ogóle gdzieś ucieka ale czasami jest dobrze. Dziś miałem taką sytuację że jak z szyb chciałem przestawić na same ciało to w połowie lekko się przyciął i przy użyciu trochę większej siły udało mi się przestawić i powietrze ładnie leciało.
Nie mam pojęcia w czym może być problem.
Możecie coś doradzić?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 21, 2011 00:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 24, 2010 18:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Cze 24, 2010 19:20
Myślę, że pancerz nie siedzi sztywno w mocowaniu i on powoduje zacinanie się linki (przesuwa się razem z nią i blokuje się o mocowanie). Trzeba rozebrać konsolę środkową, wyjąć panel sterujący i wtedy wszystko będzie wiadomo.
warto tez sprawdzic przy nogach tam sa wlasnie rozdzielacze od nawiewow mi sie tam przycinalo az zerwalem w koncu ciegienko w panelu i teraz nie przelacza mi wogole kierunku nawiewu wiec ustawilem reczne
Ja jak mi sie przytnie czasami i nie chce isc dalej to wracam do pozycji szyba i obracam jeszcze raz i wtedy zawsze dziala. Rozbierac poprostu mi sie tego wszystkiego nie chce, bo wiem, ze nie tak latwo sie to zaklada.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum