Witam wszystkich forumowiczów.
Chce sprawić sobie nowe felgi do Rovera 75, upatrzyłem sobie 18 calowe felgi jednak nie wiem dokładnie jak wygląda sprawa z oponami, jak dopasować żeby wlazły na felgę a potem do Rovera?
Sprzedawca podaje że rozmiar 8,5 cala szerokości, w takim wypadku mam szukać opon 250mm szerokości? I o jakim profilu?
Felgi kupuje na wzór:
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 00:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kapcie 250? przecież przy tym silniku to nawet jechać nie będzie nie mówiąc o tym, że pewnie będzie coś tarło... w MG na seryjnych felgach są z tego co pamiętam laczki 225/45/18 lub coś w tej okolicy i takiego rozmiaru bym Ci radził szukać (trzeba sprawdzić jaką szerokosc maja ori fele).
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 09:53
225/40 - 225/45 podają na stronie alcara, Markzo ma rację 250 to lekkie samobójstwo będzie. BTW a szerokość nie jest za duża? te felgi jeździły w roverze?
kapcie 250? przecież przy tym silniku to nawet jechać nie będzie nie mówiąc o tym, że pewnie będzie coś tarło... w MG na seryjnych felgach są z tego co pamiętam laczki 225/45/18 lub coś w tej okolicy i takiego rozmiaru bym Ci radził szukać (trzeba sprawdzić jaką szerokosc maja ori fele).
No tak, ten temat przeczytałem ale kto pyta, jest głupi przez chwilę, kto nie pyta, jest głupi aż do śmierci, dzięki temu że zapytałem nie kupiłem za dużych "laci"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum