Wysłany: Pon Lip 05, 2010 11:49 [R214 Si '98r.] Tarcze do wymiany?
Przydarzyło mi się jakiś czas temu zjechać z krawężnika wysokiego jakoś tak nieszczęśliwie, że zaczęło mi coś trzeć w przednim prawym kole. Pojechałem do mechanika, który ocenił: klocki do wymiany. Ucieszyłem się, bo pomyślałem... tanio wyjdzie. Klocki mechanik wymienił, auto odebrałem, przejechałem kawałek - słucham, a tu dalej to samo. Mechanik stwierdził, że nic nie słyszy Delikatnie mówiąc wkur***ny zapłaciłem za klocki i pojechałem.
Jak sądzicie - czym jest to tarcie? To brzmi tak jakby ktoś ocierał o tarczę kawałkiem metalowego drutu. Krzywa tarcza?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 11:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tarcza bylaby krzywa jakby trzeslo Ci kiera przy hamowaniu. Ja bym stawial na blaszke przy klocku lub oslone tarczy, ze trze o tarcze.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Oslone masz z tylu tarczy. Moze byc blaszka jezeli zostala zle zalozona lub skrzywiona.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum