Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Przyszły mrozy a ja zapomniałem zmienić płynu do spryskiwaczy z letniego na zimowy no i zamarzł biedaczek, wczoraj włożyłem go w garaż i działają tylko spryskiwacze tylnej szyby, wypsikałem cały płyn letni i wlałem zimowy ale nadal to samo, nawet pompki przednich spryskiwaczy nie słychać, co poradzicie ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 19:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przepraszam orientuje sie ktos jak naprawic tylni spryskiwacz ? Kupilem auto w holandii , wiem ze mialo wymieniana tylnia klape , od kupna nie chodzi tylni spryskiwacz . Ktos kojazy gdzie ida wezyki do tylu ?
Pierwsze co to sprawdź bezpieczniki czy są całe. Następnie sprawdź czy przy włączeniu spryskiwacza słychać buczący silniczek. Jeśli tak to sprawdź w tylnej klapie czy jest podłączony wężyk, możliwe że ktoś nie podlaczyl i leje sie w bagazniku. Jesli nie slychać silniczka to musisz zdjąć przedni zderzak i sprawdzić (przeczyścić) wtyczkę silniczka. Jeśli to nie pomoze to pewnie silniczek do wymiany. Ale żeby sie upewnić na 100% czy to wina pompki to lepiej sprawdzić czy w ogóle prąd tam daje. Sprawdzisz to zamieniająć wtyczkę od tylnej pompki na przednią i od przedniej na tylną pompkę. Wtedy włącz spryskiwacze i się upewnisz.
hej wszystkim,
wychodzi na to ze mój zbiorniczek przecieka i chcialbym się jakoś do niego dostać (spróbować go zakleić, uszczelnić), jaki jest najbardziej przystępny sposób ?
sorry za pytanie ale jestem kompletnie zielony i otwierając klapę nie mam zupełnie pomysłu jak się do niego dostać.
a apropo dostania się do spryskiwaczy: jest tutaj gdzieś moze jakiś "manual"- istrukcja jak można dostać się do silniczków ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum