Wysłany: Pon Cze 28, 2010 15:48 [R216] Klekotanie pod maską-sprzegło?
Witam w moim R dziś uchwyciłem głośną prace coś jakby klekotanie - podjechałem do mechanika i powiedział mi że sprzęgło do wymiany. Proszę o opinie. Spod maski klekot jak w starym dieslu. Robote z materiałem wycenił na 800zl co wy na to??
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 15:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odświeżę trochę temat. dzis usłyszałem też taki klekot pod maską, ale tylko przy załączonej klimie jak stoję na luzie na światłach. Sprzęgło mam LUKa od 17 tys km, więc powinno być ok.
Klekotanie znika jak wcisnę kilka mm pedał sprzęgła.
u mnie ten dźwięk o którym piszecie pojawił się zaraz po wymianie sprzęgła, dochodzę więc do wniosku że to pewnie któreś z łożysk w skrzyni biegów, choć nie wykluczam też łożyska oporowego. Sprzęgło kupiłem oryginalne VALEO.
proponuje otworzyć maske , wziąć kogoś do pomocy i dokładnie poszukac miejsca generowania sie tego dżwięku, może być wina luzów w skrzyni uwidaczniających sie pod większym obciążeniem, chyba że skądś indziej sie to wydobywa.
Czytam te tematy o rzężeniu skrzyni ale powodów może być wiele i co auto to inny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum