Wysłany: Sob Lip 17, 2010 10:21 [R600] Ustawienie klimatyzacji
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam. Wybaczcie, szukałem ale nie mogłem znaleźć tematu dlatego założyłem nowy. Mam pytanie. jak powinna być ustawiona klimatyzacja w R600? Chodzi mi o przyciski, mianowicie z przyciskiem klimy ma być włączony nawiew z zewnątrz czy cyrkulacja wewnątrz? I przy kratce nawiewu ma być na białą czy niebieską strzałkę?
_________________ Roverek sprzedany
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 21, 2011 23:28, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 10:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja wracając dzis z roboty bawiłem sie podczas jazdy ustawieniami i najlepiej jest jak jest obieg wewnetrzny i biała kreseczka ,a mam pytanie czy u was tez tak z 10 min trzeba pojezdzic autem zeby klima fajnie chłodziła ?:]
Musi być ustawiona biała kreska wtedy powietrze nie jest pobierane z zewnątrz czyli jak są upały to klima nie jest mieszana z ciepłym powietrzem z poza auta a obieg włącz na wewnętrzny.
Musi być ustawiona biała kreska wtedy powietrze nie jest pobierane z zewnątrz czyli jak są upały to klima nie jest mieszana z ciepłym powietrzem z poza auta a obieg włącz na wewnętrzny.
nie rozumiem o jakiej wy kreseczce rozmawiacie w r600 nie ma żadnych kresek:/ na środkowym nawiewie powinno być ustawione niebieskie pole bo jak sam kolor wskazuje jest zimniej i obieg wewnętrzny. aha dlaczego piszecie o r200 i innych. Niech sie wypowiedzą posiadacze r 600
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 21:38
Możliwość różnych ustawień jest po to, by używać ich w różnych warunkach i różnych celach jakie chcemy osiągnąć. Niebieska strzałka oznacza, że powietrze pobierane jest tylko z zewnątrz, biała, że mieszane jest z powietrzem pobieranym z komory silnika (warunek - włączony obieg zewnętrzny). Jeśli chcemy szybko schłodzić nagrzane wnętrze, włączamy klimatyzację i obieg wewnętrzny, a po kilku minutach, gdy powietrze się schłodzi możemy przejść na obieg zewnętrzny. Ciągła jazda na obiegu wewnętrznym jest niepotrzebna a także chyba nie wskazana. Jeśli używamy klimatyzacji do schłodzenia, ustawiamy oczywiście strzałkę niebieską. Piękny opis różnych ustawień i ich wykorzystania możemy znaleźć w instrukcji obsługi. Dla klubowiczów do ściągnięcia w polskiej wersji językowej ze strony klubowej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum