Witam.
Godzine temu kupiłem sobie do swojego Roverka zarówke philipsa h7 BlueVision, poniewaz miałem dosc zółtego swiatłą do jazdy dziennej (mijania).
Cały zadowolony wpiołem nową żarówke do auta i tu LIPA, bo dalej świeci na zółto....
co zrobic w takiej sytuacji??
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 15:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kurcze jak masz mechanika co to reperuje zarowki to niezle
W dzien nie widac za bardzo roznicy miedzy zwyklymi zarowkami a BlueVision czy Cool Blue, ale wieczorem jest ona spokojnie zauwazalna.
Inna sprawa, ze nie oczekuj tez jekiejs mega bialej barwy..
jeszce może być taki myk że na zaciskach od żarówki masz za duży spadek napięcia, możesz to zmierzyć woltomierzem. Przyczyną mogą być luzy lub zaśniedziałe zaciski na trasie zasilania świateł
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Lut 2010 Posty: 130 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 16:51
marcinZG napisał/a:
Kurcze jak masz mechanika co to reperuje zarowki to niezle
W dzien nie widac za bardzo roznicy miedzy zwyklymi zarowkami a BlueVision czy Cool Blue, ale wieczorem jest ona spokojnie zauwazalna.
Inna sprawa, ze nie oczekuj tez jekiejs mega bialej barwy..
o to mi chodzilo, opinie kogos kto mial lub ma takie zarowki, teraz juz jestem spokojny.
A jakbym chcial miec maxymalnie białe nawqet w dzien to co musze zrobic?
ps:moze ktos moze polecic jakies xenony nie koniecznie zarówki które swieca wyraznie na niebiesko nawet w ciagu dnia... gdzie mozna takie kupic itp
I po co Ci jakieś niebiesiego wynalazki ? Po pierwsze roznicy nie bedziesz widzial przy takiej pogodzie, poczekaj do zmorku albo nocy i wtedy zobacz czy masz prawie białe światło...
Mam założone Blue Vision od ponad roku i jestem zajebiscie zadowolony.
Nie badz taki narwany poprostu...
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
ps:moze ktos moze polecic jakies xenony nie koniecznie zarówki które swieca wyraznie na niebiesko nawet w ciagu dnia... gdzie mozna takie kupic itp
Polecić nie polecę bo z zasady nie polecam komuś gówna ale takie coś bez problemu kupisz na pobliskim bazarku, allegro lub jakimś innym super markecie. Po prostu szukaj niebieskich żarówek z oczojebnym napisem xenon na opakowaniu, które nie kosztują więcej niż zwykła firmowa żarówka. Myślę, ze będziesz zadowolony. Z dobrą żarówką jaką nota bene masz teraz mają niewiele wspólnego ale do agrotuningu jak znalazł...
Sam w kanicaku miałem Osram CoolBlue i niebieski to miały tylko w nazwie ale w porównaniu do zwykłej żarówki dawały o wiele lepsze światło...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Sam w kanicaku miałem Osram CoolBlue i z niebieski to miały tylko w nazwie ale w porównaniu do zwykłej żarówki dawały o wiele lepsze światło...
I BlueVision działą na tej samej zasadzie, inna jasność światła i może ciut poprawiony zasięg. I niczego innego po takich zarówkach spodziewać sie nie można, bo niczego wiecej nie oferują...
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 19:08
VanOrtega, ja mam u siebie od początku roku żarówki firmy Tesla, H7 Blue. Nie dają poświaty niebieskiej (na czym mi szczególnie zależało), świecą białym światłem. W słoneczny dzień światło jest żółtawe (w końcu to nie xenon ), ale o zmierzchu i w nocy jest czysto białe. Zauważyłem za to, że w dzień, światło ODBITE z żarówek jest białe. Parę razy stałem na światłach za nowymi oplami, co mają chromowaną listwę na klapie i zderzaku i widać wyraźnie białe odbicie. Jestem bardzo zadowolony - żarówki kupiłem w ciemno, dopiero po zakupie przeczytałem opinie, że są to dobre lampki
Na Twoim miejscu, poczekałbym do wieczora lub nocy. Obstawiam, że wtedy dopiero zobaczysz białe światło.
I jeszcze jedno - nie kupuj - jak ktoś wyżej radził - ledów W5W, tylko zwykłe żarówki (np. Philips Blue Vision, mam takie u siebie). Efekt będzie 100 razy lepszy od ledów.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Kolego Mix gdzie kupiłeś te żarówki TESLI? Miałem kiedyś takie i potwierdzam dawały fajne białe światło. Niestety przepaliła mi się jedna, musiałem kupić nowe ale H4 TESLI już nie trafiłem. Z tego co wiem to czasami można je było spotkać w LIDLu.
VanOrtega, sprawdź jakie masz napięcie na żarówce przy zapalonym silniku i porównaj je z napięciem na akumulatorze ... może masz duzy spadek napiecia na instalacji i dlatego słabiej świecą. U mnie był ponad 1 V różnicy i po założeniu przekaxnika zdecydowanie jasniej żarówki świecą.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 20:49
korzen, kupowałem właśnie w Lidlu. Cena 19,99 za 2 szt. W i-necie znalazłem info, że normalna cena to okolice 60PLN. Ogólnie opinie bardzo pochlebne oraz to co lubię - dobry stosunek ceny do jakości. Żarówki oczywiście made in Germany
Kolego Mix gdzie kupiłeś te żarówki TESLI? Miałem kiedyś takie i potwierdzam dawały fajne białe światło. Niestety przepaliła mi się jedna, musiałem kupić nowe ale H4 TESLI już nie trafiłem. Z tego co wiem to czasami można je było spotkać w LIDLu.
Mix napisał/a:
korzen, kupowałem właśnie w Lidlu. Cena 19,99 za 2 szt. W i-necie znalazłem info, że normalna cena to okolice 60PLN.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Lut 2010 Posty: 130 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 12:07
sorki ze dopiero teraz odpisuje.
poczekałem az sie zrobi ciemno, i przed wyjazdem na miasto poczytałem tu i ówdzie na temat tej zarówki BlueVision, i co sie okazało "Blue" w nazwie nie ma nic wspolnego z barwa swiatła.
Po prostu swiatlo jest bardziej białe niż żółte jakie mialem dotychczas.
w sumie to jestem zadowolony, nic narazie nie bede zmieniał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum