Wysłany: Pią Lip 30, 2010 16:07 Zatrudnianie osób niepełnosprawnych - jakie korzyści ?
Jako że prowadzę agencję pracy tymczasowej a firmy w dalszym ciągu chcą ciąć koszty wpadł mi dzisiaj w głowę pomysł odnośnie zatrudniania osób niepełnosprawnych. Ogólnie to zatrudniać bym chciał/mógł pracowników z grupą inwalidzką musieli by spełniać jedynie/aż wymogi :
Ze względu na siedzibę firmy( pierwsze piętro bez windy) nie mogły by być to osoby na wózkach inwalidzkich.
Czy w ogóle jest sens interesować się tym tematem? wiem, że firmy z założenia są na NIE ale ja wezmę z chęcią to pod uwagę. Nie wiem jeszcze co na to nasz klient.
Na chwilę obecną zatrudniamy studentów dziennych i zaocznych na umowę zlecenia. Wiadomo koszty takiego zatrudnienia nie są wysokie.
Moje pytanie brzmi co można uzyskać zatrudniając osoby niepełnosprawne. Wszędzie piszą coś ale nie do końca można znaleźć co i jak. Jaki urząd dostarczy mi wyczerpujących odpowiedzi na to jakie ulgi jestem w stanie otrzymać.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 16:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum