ja bym tego niekupil nawet to niema glosnikow wysokotonowych i zwrotnic,wszystko leci z jednego glosnika poszukaj moze z firmowych uzywek zestawow odseperowanych
no niby nie ma to głośników wysokotonowych ale czy oryginalnie są w boczkach głośniki wysokotonowe? chyba raczej nie... pod szybą ma tweetery fabrycznie... nie wiem czy dobrze myśle...
hertz25, dobrze Ci radzi. Jesli masz tylko 150zł to poszukaj w używkach Hertze DSK, Helixy DB...
_________________ Ludzie szybko jeżdżą, bo nie mają wyobraźni... Ja zapi**dalam, bo umiem
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 23:47
Uwazam ze przesadzacie z tym pedzeniem w jakość, jesli to ma grac to ok warto inwestowac ale jesli ma to poprostu sprawiac by niebylo cicho w aucie i ma sluzyc do radia sluchania to i chinszczyzna sie sprawdzi. Ja w roverku zainwestowałem w firmowe ale do nexii mej kobiety kupiłem najtansza chinszczyzne bo i ona nieprzyklada wagi w wozie do muziki rzekl bbym wogole na nia uwagi nie zwraca, jednak gdy jej charczaly popekane stare to marudzila.
Kazdy towar jest spozycjonowany dla konkretnego rynku, wiec najpierw okresl się konkretnie do czego ma to byc, ile masz max kasy(bo gdybac mozna a jak niemasz kasy to nie urodzisz) i dop wtedy zastanow sie czy dany towar bedzie spelnial Twoje oczekiwania.
Tzn ma to u mnie grać ale tak żeby nie zaczeło pierdzieć po miesiącu... Jeśli mam fabryczne tweetery pod szybą to chyba moge taki głośnik jak podałem w temacie wrzucić w drzwi...
jeśli ma być tanio to TVM ARX-165-22/4 komplet za jakies 60zł. Bardzo fajne głośniki do auta. Można pozniej dodać missiona za 20zł na górę i mamy tani zestaw odseparowany.
zauważyłem michone ze troche o tych głośnikach w internecie sie rozpisywałes;p czyli polecasz je, bo naprawde chce coś żeby mi dobrze grało a nie kosztowało dużo kasy... nie jestem audiofilem ale różnice pomiędzy fabryką i innymi głośnikami zauważam...
Nie moge znaleźć na allegro tych TVM....
a co powiecie na takie głośniki? : Alpine SXE-1750S
Te alpinki za ta cena grają całkiem sympatycznie. Nie ma co oczekiwiać kokosów ale przydał by się wzmacniacz. Co do TVM to one nie mają wyglądu, są to szerokopasmówki i da się je wysterować bardzo ładnie samym radiem.
A co sądzicie o org. głośnikach z Opla Vectry B lub Opla Astry G podobno grają lepiej niż org. nasze z Rovera, czy ktoś miał możliwość odsłuchów tych głośników, czy rzeczywiście są lepsze niż nasze?
Wracając do tematu mam w radiu tylko jedną parę wyjść rca i idzie ona na wzamcniacz w bagażniku więc przód musi grać raczej pod radio... zdecydowałem sie chyba na te Alpine SXE-1750S jeśli mówisz ze przyjemnie grają to sie skusze... jeszcze niedługo będe myślał na skrzynią i wzmakiem alpine to będzie w aucie jedna marka;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum