Wysłany: Nie Sie 01, 2010 18:14 [R620] Przepustnica
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich. chcialbym sie dowiedziec gdzie e roverze 620 sdi znajduje sie przepustnica?? najlepiej jakby ktos pokazal to na zdjeciu calego silnika i zaznaczyl np czerwonym x zeby wiedziec gdzie szukac u siebie. mam zamiar kupic jutro preparat w spreyu do czyszczenia przepustnicy.. ale zglupialem bo znalazlem w internecie 2 wypowiedzi
1" ... w dieslu nie ma przepustnicy ..."
2."... diesel posiada przepustnice, lecz ma ona inne zastosowanie niz w przypadku benzyny .."
ktora wersja jest prawidlowa?? i jezeli faktycznie diesel ma lecz ma ona inne zastosowanie niz w benzynie to czy moge ja takim preparatem czyscic zeby nic nie uszkodzic? z gory dzieki za odp
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 22, 2011 00:01, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 18:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W przypadku diesli roverkowych prawidłowa jest wersja nr 1 czyli:
Cytat:
1" ... w dieslu nie ma przepustnicy ..."
Wersja nr 2 ma zastosowanie np. w silnikach JTD koncernu Fiat. Wiec są silniki dieslowskie z przepustnicą, chociaż nie wiem dokładnie po co ona tam jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum