Wysłany: Czw Sie 05, 2010 14:38 [R45 / MG ZS] Pasy bezpieczeństwa - na czym polega różnica?
Może Wy wiecie jak to wygląda. Chciałem wymienić pas przedni od strony pasażera, bo się chamsko zacina. Jednak w anglikach pas ten jest inny, z napisem AIRBAG, na załączonym zdjęciu to ten z lewej. W swoim samochodzie nie posiadam poduszki powietrznej pasażera, pas wyjęty z auta jest na zdjęciu po stronie prawej, ma przekreślony napis AIRBAG.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 22:23
spójrz sobie na gniazda , to są dwa różne i wtyczka twoja nie będzie pasować , a co za tym idzie napinacz nie będzie działał , a tak cały pas może być .
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Wiem, że wtyczki są inne, stąd moje pytanie
Nowy-używany pas dostałem z kawałkiem kabelka i wtyczką, więc mogę ją wymienić i podłączyć, tylko nie wiem co lepiej:
1. Założyć pas bez podłączania
2. Wymienić wtyczkę i podłączyć pas
Interesuje mnie to pod kątem powstania ewentualnych błędów w kompie i pod kątem ewentualnego wypadku
Czym te dwa pasy się tak w zasadzie różnią mechanicznie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum