Wysłany: Sob Sie 07, 2010 18:17 [R 200] Metaliczny dźwięk po włączeniu silnika
Witam,
Mam problem w moim Roverku 200. Dzisiaj troche jeździłem, po jakiś 2 godzinach przerwy odpalam silnik i z lewej strony patrząc na maskę słychać było dziwny metaliczny dźwięk (jakby coś ocierało się o siebie). Co ciekawsze po włączeniu klimatyzacji dźwięk ten ustał, w momencie kiedy klime wyłączyłem pojawił się ponownie. Po przejechaniu kilku km problem ustał.
Teraz znowu odpaliłem i dźwięk się pojawił, ale zdecydowanie cichszy.
Czy to może być problem z jakimś łożyskiem, klimatyzacją? Macie jakies sugestie?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 18:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja mam ten sam problem i wiem co to jest w nast. tygodniu auto idzie do mechanika, jestem pewien że u was jest to samo, zwróćcie uwage jak dodajecie gazu nad silnikiem że rolka na której jest pasek na sprężarce klimy wpada w wibracje i stuka w obódowę z lewej strony, cichnie po włączeniu klimy dlatego że wtedy to koło po lewej stronie też zaczyna się kręcić, problem to łożysko na rolce wyrobione
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 21:05
Moderator thef informuje
Win! Ten temat zostanie usunięty jeśli nie poprawisz jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, musisz w pierwszym poście użyć funkcji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum