Wysłany: Czw Sie 12, 2010 22:15 [R25 2.0 ITD 2000r] Pytanie i zarazem analiza problemu......
Witam!!!! Trochę skomplikowałem temat ale już postaram się go wyjaśnić.....
Mianowicie pojawił się problem z mocą (średnia górka 3 biegi ledwo jedzie, gdzie wcześniej w tym miejscu na 5 nie było problemu) więc po analizie problemu wymieniłem przepływomierz. Problem wydaje się być rozwiązany - samochód stał się o niebo mocniejszy ta sama górka i spoko na 5 leci, więc wydaje się po problemie. Ostatnio wypada mi pilna i szybka sprawa, droga expresowa 160 i ni huhu nie pójdzie więcej!!!!! A pamiętam jak go testowałem w zeszłym roku to 179 i gaz pod nogą. Silnik nie bierze oleju nie dymi i z reguły poruszam się nim 80 do 110!!! przebieg 180tyś raczej nie kręcony. Czy ktoś może mi doradzić czy to normalne w tym modelu jak na taki przebieg, czy tak jak przypuszczam coś mam jeszcze do wymiany. Proszę o pomoc!!!! i pozdrawiam !!!
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 22:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mi wcześniej też ledwo szedł do 160 km/h z górki. Problemem okazała sie przepływka, ale u Ciebie ta diagnoza już odpada.
Czy silnik wkręca się na wyższe obroty niż 4000 rpm?
Filtry powymieniane? Przyspieszenie ok? Turbo nie ma luzów?
Może map sensor?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum