Wysłany: Pią Sie 13, 2010 08:05 [R45iDT] Po 20 km jazdy sprzegło "zgrzyta"
Witam,
jak w temacie, po niewielkiej trasie, około 20 km sprzegło zaczyna mi zgrzytać, bardzo wyraźnie ( przy wyłączonym radiu ) słychać że własnie wcisnełem sprzegło.
Wraz z chrobotaniem podczas wciskania sprzegła zaczyna się problem z wrzucaniem biegów, wchodzą bez zgrzytu ale ze sporymi oporami porusza się lewarek zmiany biegów.
Gdy auto postoi około 10-15 min problem ustaje, lecz powraca po około 10 Km.
Nie wiem jeszcze ile mam płynu w skrzyni biegów, sprawdze wieczorem, macie jakies sugestie ?
PS: Zauważyłem że im dłużej jadę autem ( powiedzmy ponad 40 km ) tym auto staje się słabsze, sprzegło chrobocze, biegi ciężko wchodzą, auto do 2500 obr niechce praktycznie jechac. Na dłuższa trase nie ma szans się wybrać - nie dojedzie bo cos się posypie, chodź z drugiej strony bym już wtedy wiedział co mam wymienić
pozdrawiam !
_________________ ^_-
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 08:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na początek wysprzęglik do sprawdzenia. U mnie też zgrzyta, ale po dłuższej jeździe (tak ok 40-50km) i też jak autko trochę ostygnie nic nie zgrzyta. Jednak u mnie nie ma wogóle problemu z wrzucaniem biegów. Mechanik u mnie stwierdził, że to właśnie wysprzęglik już powoli ma dość. Całkowity koszt naprawy 300-320PLN-ów.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 08:41
Prawdopodobnie będzie tak jak mowisz, żona przydzwoniła w lampe, uszkodzeniu uległ przód auta, wysprzeglik wyleciał z mocowania a sprzegło opadło do podłogi. Poskładałem to jak byc powinno i działało az do teraz.
Dzięki za szybką odpowiedź. Tylko dlaczego auto jest coraz słabsze w miare upływu kilometrów ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum