Wysłany: Sob Sie 28, 2010 10:38 [R618] Poduszka silnika - czy można ja skleić?
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1996
hej. Zauwazylem ze mam peknieta poduszke silnika - ta przednia od strony swiatel. Przy hamowaniu i ruszaniu czasami slychac stuki z tego powodu. Nie moglem znalezc nigdzie w dobrym stanie poduszki silnika, ani w sklepach gdzie pytalem, narazie tylko przy okazji nie znalazlem nowej sa gdzies dostepne moze i zastanawialem sie czy nie skleic owej poduszki mam super klej do twardych plastikow tylko nie wiem czy wytrzyma temperatury ktora jest pod maska, co radzicie i nie smiejcie sie z pomyslu klejenia - dziekuje.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 22, 2011 23:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 10:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
niektore z tych poduszek wygladaja inaczej od tej mojej np:
http://www.motoallegro.pl..._v_okazja.html. ta z intercars to to samo, tez wydaje mi sie na 1 rzut oka ze nie bedzie pasowac, te uzywki by pasowaly ale boje sie czy szybko nie pekna jak ta stara moja
Wszystkie silniki benzynowe Hondy, montowane w RH600 oprócz 2.3 H23A3 są z tej samej serii "F" 1.8 F18A3, 2.0 F20Z2, 2.0 F20Z1, są plug&play, zawieszenie silnika jest takie same, różnią się jedynie pojemnością, mocą i niektórymi elementami osprzętu, konstrukcja jest taka sama .
Nie polecam szukania z "używek". Jest to element podlegający dużym naprężeniom. Z racji wieku używana poduszka nie wytrzyma długo. Lepiej poszukaj Intercars w twojej okolicy i kup nowa yamato za ok 110zł.
W R623 tez jest ta sama poduszka.
Kolega, ktory jezdzi Accordem 2.0 i walczyl z poduszka. Najpierw swoja dobra poduszke uzupelnil klejem do szyb (czarnym), poduszka zyskala na wytrzymalosci, ale niestety okazalo sie szybko, ze przenosi drgania, bo stala sie zbyt sztywna.
Zamowil na allegro poduszke z poliuretanu (tzw. polibusze) i ponoc ma wytrzymac wieki. Narazie jezdzi i nic sie nie dzieje.
Napisac wystarczy do wlasciciela tej aukcji lub innych http://www.motoallegro.pl...1194869846.html
i wybrac sztywnosc. Jako, ze jest to poduszka silnika proponuje kolor czarny, bo ma ta sama sztywnosc co oryginal.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum