Wysłany: Sro Sie 25, 2010 19:26 [R45] Rozmiar opon 205/55R16 czy sie zmiesci?
Czy wejda mi opony o takim rozmiarze jak w temacie do 45-tki sedana na nie fabrycznych alusach o szerokosci 7 cali. Z roznych powodow chce kupic zimowki w takim rozmiarze. Wyglada ze tak ,ale moze juz ktos sprawdzal .Pozdr.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 19:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wejsc wejdzie ale przy max skrecie bedzie tarlo. do tego jak zapakujesz fure w 4 osoby to na wybojach i lukach tez bedize ocieralo...u mnie tak wlasnie jest przy profilu 50 na letnich...powinny byc ciut ciensze oponki...205/55 to duzo za grubo i konkretne przeklamania licznika bedizesz mial
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
faecd, czemu sie ty tak strasznie upierasz przy tym obiceraniu
dzis zalozylem na przod 18 7.5 i nie obcieralo przy laczku 225 wiec ty jesli fela jest et 40< nie powinno byc problemu zadnego
chyba ze obnizona zawiecha lub wyrabane sprezyny i amory
borek88, a nie wystawalo poza obrys tobie? Ja sie uparlem bo jak dla mnie najwazniejsze jest by felga miala et seryjne +- 5mm nie wiecej bo szkoda zawiechy, a opony musza byc jak najwieksze ale i funkcjonalne czyli nie obcierajace...
Uwierz mi mialem w poprzednim aucie kola duzo za duze...masakra! niedosc, ze jechalo sie jak traktorem, na kazdej koleinie wciagalo do tego wytluczone zawieszenie
keczu, napisz jakie ET te felunie beda mialy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
a nie wystawalo poza obrys tobie? Ja sie uparlem bo jak dla mnie najwazniejsze jest by felga miala et seryjne +- 5mm nie wiecej bo szkoda zawiechy,
nie wystawaly moze jakby ktos nakladl pelen bagaznik cementu podpiol przyczepke i uszadzil komplet z tylu to przytarlo by o brzeg opony ale tez nie musi
wygladalo to na styk tak z przodu jak i z tylu
wiec mowie ze et -5 to max przy 7,5cala (reasumujac przy 7" powino mozna et jeszcze zmniejszyc o 1/4cala ale w praktyce nie wiem jakby to bylo)
Cytat:
Uwierz mi mialem w poprzednim aucie kola duzo za duze...masakra! niedosc, ze jechalo sie jak traktorem, na kazdej koleinie wciagalo do tego wytluczone zawieszenie
tu sie z toba zgodze ze na koleinach jest zle przy tych felach co ja chce
ni i dziury czuc wiec i zawiecha dostaje po tylu
podsumowujac wszelkie mody stylistyczne (czesto tez preformance) to cos kosztem czego
w przypadku duzego alu to komfort jazdy zuzycie paliwa sliska nawiezchnia przy deszczu i szerokich oponach itd
a najbardziej uniwersalne stwiedzenie to mody przy autach to poswiecenie tak w dbalosci o nie/wydawaniu kasy na nie/i uwadze zwiekszonej przy uzytkowaniu auta (juz nie moza sobie na tyle pozwolic co wczesniej)
Musial bym sciagnac kolo, ale to nie fabryczna felga wiec autko calkiem szeroko stoi, oczywiscie nic za obrys nie wystaje , poprostu felgi kupione byly nowe z katalogu pod wlasnie 45-tke. Jak zakladalem kola to koles co sprzedawal pytal czemu nie 17-stki. Mowil ze w 45 sedanie jest wiecej miejsca z tylu niz w 5D. Teraz oponki maja rozmiar 205/45R16, ale w instrukcji jest pewien wybor dla 1.4 silnika i moga byc jeszcze 205/50R16 takie jak fabrycznie w MG. Chce kupic zimowki, ale zima w IRL trwa dwa tygodnie,ale jest i jak spadnie snieg wszystko stoi bo zimowek nikt nie widzial ,a zona ma 20km do pracy, wiec opony wytrzymaja pare sezonow i fajnie jakbym mogl zalozyc na drugie auto ktore mam ,jakbym cos sprzedal ,roznie bywa. A, i to najtansza 16-stka te o nizszym profilu sa drozsze. Ostatnio oddalem komplet nowych chinskich opon koledze (205/55R16) do Accorda z 02r. Bo kupilem Civica na nowych oponach na ktorych nie dalo sie jezdzic i on mial wlasnie profil 50 ,a 55 nie zrobil problemu, ale na fabrycznych Hondowskich 16-stkach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum