Wysłany: Czw Sie 05, 2010 20:25 [R25/1.6] Ciężko odpala na zimnym.
Witam!
Szukałem na forum ale jednoznacznej odpowiedzi nie odnalazłem.
Otóż mój Roverek jak jest jest zimny to kręcę kręcę z 15s i nic później kilkakrotnie musze pokręcić tak z 3s załapuje jakby i znów gaśnie, aż w końcu załapie ale tak nie wyraźnie jakby na 3 tłoki (nierówna praca) i jak mu dam trochę gazu to zaczyna działać jak należy. Później już wszystko jest ok. Dodam, że świece są nowe. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 20:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomogła: 20 razy Dołączyła: 28 Wrz 2001 Posty: 356 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 07:25
Jeśli do tego zaraz po przekręceniu kluczyka słyszysz włączający się wentylator, walnięty masz czujnik temperatury płynu chłodzącego podający sygnał do komputera.
Wentylator się nie włącza, ale dzisiaj dotankuję benzyny bo już mam rezerwę od jakiegoś czasu (jeżdze na gazie) może jest jej zbyt mało chociaż myślę, że aż tak mało nie jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum