Wysłany: Czw Sie 19, 2010 19:39 [R75] Błędy pamięci
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam przy kontroli funkcji komputera pokładowego w pozycji 14 wyskoczył mi taki błąd
F54428
Niech ktoś mi napisze co ten bład oznacza lub podeśle linka ze wszytkimi błędami w razie W będe juz miał na przyszłość
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 22:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 19:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolego to co mi podesłałes to opis komputera pokładowego a nie opis błędów z punktu 14 w komputerze.
Ja potrzebuje wykazbłędów i co one oznaczają dokładnie to błąd F54428
PS: szukam szuka ale nie zawsze znajde
Kolego, żeby czegoś dowiedzieć się trzeba poczytać troszkę więcej tematu. Nikt tutaj niema gotowych przepisów, szczególnie w błędach diagnostycznych komputera pokładowego. W linku z białoruskiego forum są poszczególne kody wypisane - trzeba tylko przetłumaczyć sobie używając serwisu Google.
Pamiętaj, że te błędy mogą nie wskazywać właściwego stanu samochodu - po prostu są zapisywane w pamięci komputera w miarę ich zdarzenia.
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 22:22
marsjaningn napisał/a:
Witam przy kontroli funkcji komputera pokładowego w pozycji 14 wyskoczył mi taki błąd
F54428
Błąd wygenerowany przez komputer w samochodzie. Nic nie mówi. Może to być stary błąd po jakiejś usterce lub nowy. Podłącz się pod komputer diagnostyczny i sczytaj błędy OBD. Powinny wyglądać tak http://forum.roverki.eu/v...p=528005#528005
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum