Wysłany: Wto Sie 17, 2010 20:18 [R214 1.4SI 16V 97 R] PROBLEM Z ODPALENIEM
WITAM WSZYSTKICH.
Mam taki problem od wczoraj mam problemy z odpaleniem auta na jakies 30 prób 1 raz odpali. Rozrusznik kręci, po włożeniu kluczyka do stacyjki przekręceniu włancza sie pompa paliwowa przekręce stacyjke prawie odpala i jak by odcinało zapłon lub paliwo po 2 sekundach potem nic następne próby tylko kręci rozrusznikiem. Po ponownym wyciągnięciu kluczyka odczekaniu chwili i z powrotem próba to samo prawie odpala i nic za któryms razem odpala i spoko jezdzi nic nie gasnie dopiero jak go zgasze na 15 min od nowa. Jakieś 20 min trwa ponowne odpalenie roverka nie wiem co może być przyczyną
POMOCY !
[ Dodano: Wto Sie 17, 2010 21:18 ]
nikt nie moze pomóc moze jakies pomysły
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 17, 2010 20:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
około 1\4 baku jakies 15 l. mysle że może byc wiltr paliwa zabrudzony lub pompka dzisiaj bede z tym robił
[ Dodano: Sro Sie 18, 2010 18:52 ]
byłem u kumpla elektromechanika i popatrzył pompka ok filtr też powiedział mi że najprawdopodobniej alarm odcina zapłon. mam alarm i immo z pilota otwiera i zamyka ale powiedział mi że przekaznik może nie zawsze sie przełanczac bo jak go uzbroiłem alarm i rozbroiłem pare razy to odpalał do ponownego uzbrojenia. jutro będe sie bawił z alarmem. zobaczymy czy sie uda. chyba że macie jakieś inne pomysły.
[ Dodano: Sob Sie 21, 2010 20:57 ]
nie mam pojęcia co z tym jest wymieniłem przekazniki w czarnej skrzynce koło komputera wyczysciłem silnik krokowy ,wykreciłem wtryski i po prubie odpalenia wtryski podają 3 dawki i odcina może to czujnik połozenia walu POMOCY
Nie wiem jak z czujnikiem położenia wału, ale jakbyś chciał wyeliminować immo to wystarczy zewrzeć do masy dwa przewody koło modułu Anti-Theft. Zobacz w RAVE, łatwo to znaleźć. Jak nie znajdziesz to się odezwij.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum